Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν προετοιμάζονται για ειρηνευτικές συνομιλίες, σύμφωνα με το ρωσικό TASS

Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν προετοιμάζονται για ειρηνευτικές συνομιλίες, σύμφωνα με το ρωσικό TASS

Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν θα πάνε σε συνομιλίες για την επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας σε μια προσπάθεια να διευθετήσουν τις μακρόχρονες διαφορές τους, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο τον γραμματέα του Συμβουλίου Ασφαλείας της Αρμενίας.

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν θα διεξαγάγουν συνομιλίες στο κοντινό μέλλον για την επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας σε μια προσπάθεια να διευθετήσουν τις μακρόχρονες διαφορές τους, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο τον γραμματέα του Συμβουλίου Ασφαλείας της Αρμενίας, Αρμέν Γκριγκοριάν.

Το TASS μετέδωσε, επίσης, ότι ο υπουργός Άμυνας της Αρμενίας συζήτησε την κατάσταση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, που αναγνωρίζεται διεθνώς ως τμήμα του Αζερμπαϊτζάν αλλά κατοικείται από περίπου 120.000 Αρμένιους, με τον νέο διοικητή των ρωσικών ειρηνευτικών δυνάμεων στην περιοχή.

Αζέροι έχουν αποκλείσει εν μέρει από τις 12 Δεκεμβρίου τον διάδρομο Λατσίν, τον μοναδικό δρόμο εφοδιασμού που διέρχεται από το αζερικό έδαφος που συνδέει την Αρμενία με το Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Το Αζερμπαϊτζάν έχει εγκαταστήσει και ένα σημείο ελέγχου στον εν λόγω δρόμο, κάτι το οποίο η Αρμενία χαρακτήρισε σοβαρή παραβίαση της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός του 2020.

Το Μπακού δήλωσε πως η κίνηση ήταν απαραίτητη προκειμένου να σταματήσει η χρησιμοποίηση της διαδρομής για τη μεταφορά μαχητών και όπλων.

Η Γαλλίδα υπουργός Εξωτερικών Κατρίν Κολονά επισκέφθηκε τις τελευταίες ημέρες το Αζερμπαϊτζάν και την Αρμενία, καλώντας τις δύο πλευρές να αναλάβουν κινήσεις οικοδόμησης εμπιστοσύνης και να επιστρέψουν στο τραπέζι των συνομιλιών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT