Από στενός συνεργάτης του Τραμπ…barista στα Starbucks

Από στενός συνεργάτης του Τραμπ…barista στα Starbucks

Ο Γουίλκερσον κατηγόρησε τον όμιλο Trump Media and Technology Group ότι έδινε παραπλανητικές πληροφορίες στους επενδυτές

2' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πριν από περίπου έξι μήνες, ο Γουίλ Γουίλκερσον ήταν εκτελεστικός αντιπρόεδρος της επιχείρησης μέσων μαζικής ενημέρωσης του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και συνιδρυτής του ιστότοπου Truth Social. Σήμερα, δουλεύει ως barista σε ένα Starbucks όπου φτιάχνει frappuccino για 16 δολάρια την ώρα.

«Είναι μια τίμια δουλειά», λέει, καθισμένος κοντά σε ένα μικρό περίπτερο λουλουδιών σε ένα προάστιο της Βόρειας Καρολίνας. «Αγαπώ αυτό που κάνω».

Ο 38χρονος Γουίλκερσον κατέστη μια από τις μεγαλύτερες απειλές για το μέλλον της μιντιακής εταιρείας του Τραμπ όταν έγινε προστατευόμενος πληροφοριοδότης. Έκτοτε παρείχε 150.000 μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συμβάσεις και άλλα έγγραφα στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Ο Γουίλκερσον κατηγόρησε τον όμιλο Trump Media and Technology Group ότι έδινε παραπλανητικές πληροφορίες στους επενδυτές. Η εταιρεία τον απέλυσε λίγο αργότερα, προσπαθώντας να τον απαξιώσει, χωρίς όμως να απαντήσει στους ισχυρισμούς του. 

Κατά τη διάρκεια των επόμενων μηνών, έστειλε εκατοντάδες αιτήσεις για δουλειά, ελπίζοντας να βρει κάτι στον τομέα της τεχνολογίας ή του ραδιοφώνου. Τον Δεκέμβριο, έχοντας ξεμείνει από χρήματα και επιλογές, έκανε αίτηση στα Starbucks. Αν και είχε γράψει στο βιογραφικό του τον ρόλο του ως στέλεχος της Trump Media, ο ίδιος εικάζει ότι η εμπειρία του ως barista στο Whole Foods στο Λος Άντζελες, ήταν αυτή που του εξασφάλισε τη σημερινή του δουλειά.

Η υπόθεση του Γουίλκερσον έχει λάβει ελάχιστη από την προσοχή από τα μέσα ενημέρωσης σε σχέση με τις άλλες δικαστικές εκκρεμότητες του πρώην προέδρου με πιο πρόσφατη αυτή για τις πληρωμές στην ηθοποιό ερωτικών ταινιών Στόρμι Ντάνιελς. 

Αν η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αποφασίσει ότι η εταιρεία του Τραμπ παραπλανούσε τους επενδυτές, ο Γουίλκερσον μπορεί να ανταμειφθεί με εκατομμύρια δολάρια μέσω του προγράμματος «Rewards for Justice». Η Trump Media στην οποία ανήκει η πλατφόρμα Truth Social, αρχικά τέθηκε υπό ποινική έρευνα για τις προετοιμασίες της για πιθανή συγχώνευση με μια εταιρεία λευκών επιταγών που ονομάζεται Digital World.

Πέρυσι, ομοσπονδιακοί εισαγγελείς άρχισαν να εξετάζουν δύο δάνεια συνολικού ύψους 8 εκατομμυρίων δολαρίων που είχαν γραφτεί στην Trump Media μέσω της Καραϊβικής, από δύο άγνωστες οντότητες που φαίνεται να ελέγχονται εν μέρει από τη σχέση ενός συμμάχου του Βλαντιμίρ Πούτιν. Η ποινική έρευνα απειλεί να καθυστερήσει την ολοκλήρωση της συγχώνευσης μεταξύ της Trump Media και της Digital World, η οποία θα παρείχε στην εταιρεία και την Truth Social κεφάλαιο έως και 1,3 δισ. δολάρια, καθώς και την είσοδό της στο χρηματιστήριο.

Παρόλα αυτά, ο πρώην πρόεδρος και οι σύμμαχοί του δήλωσαν ότι το «Truth Social» έχει μεγάλη επιτυχία. Ο Ντέβιν Νούνες, ο πρώην βουλευτής που είναι τώρα διευθύνων σύμβουλος της Truth Social, δήλωσε σε συνέντευξή του αυτόν τον μήνα ότι ο ιστότοπος «ανατινάζει το status quo» ενώ ο Τραμπ δήλωσε «Μόλις “μιλήσω”, ο ΛΟΓΟΣ εξαπλώνεται αμέσως παντού. MAGA!». 

Η αλήθεια είναι ότι η εταιρεία, η οποία είχε δηλώσει στους επενδυτές ότι θα έφτανε τα 50 εκατομμύρια χρήστες μέχρι το 2024, έχει διανύσει ελάχιστη απόσταση προς τον στόχο αυτό. Η επισκεψιμότητα της Truth Social τον περασμένο μήνα ήταν στα 7 εκατομμύρια, την ώρα που ο ιστότοπος Rumble είχε 169 εκατομμύρια επισκέψεις τον Μάρτιο και το Twitter είχε 6,6 δισεκατομμύρια.

Με πληροφορίες από Washington Post

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT