Ουκρανία: Τα προβλήματα διοικητικής μέριμνας των Ρώσων οδηγούν σε αποπομπή του αρμόδιου υφυπουργού

Ουκρανία: Τα προβλήματα διοικητικής μέριμνας των Ρώσων οδηγούν σε αποπομπή του αρμόδιου υφυπουργού

Το Λονδίνο εκτιμά ότι η Ρωσία δεν έχει ικανά πυρομαχικά για να επιτύχει τους στόχους της

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα θέματα επιμελητείας παραμένουν βασικά για τη Ρωσία στη στρατιωτική της εκστρατεία κατά της Ουκρανίας, σύμφωνα με ανάρτηση του βρετανικού υπουργείου Αμυνας την Τρίτη.

Η αναφορά, που έχει στοιχεία των βρετανικών υπηρεσιών πληροφοριών, σημειώνει ότι στις 27 Απριλίου ρωσικά κοινωνικά δίκτυα που σχετίζονται με στρατιωτικά θέματα ανακοίνωσαν ότι ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, συνταγματάρχης Μιχαήλ Μιζίντσεφ, είχε απολυθεί. Ο κ. Μιζίντσεφ ήταν υπεύθυνος για τη στρατιωτική επιμελητεία και έμεινε στη θέση αυτή μόνο για οκτώ μήνες.

Η αποπομπή του κ. Μιζίντσεφ δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη, αλλά οι εικασίες για το μέλλον του υποδηλώνουν ότι τα υλικοτεχνικά ζητήματα παραμένουν στο επίκεντρο της εκστρατείας της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Μόσχα, τα καθήκοντα του κ. Μιζίντσεφ έχουν ήδη ανατεθεί στον στρατηγό Αλεξέι Κουζμένκοφ, πρώην υπαρχηγό της Εθνικής Φρουράς της Ρωσίας. Πρόκειται για έναν από τους υπεύθυνους της ρωσικής παρέμβασης υπέρ του Μπασάρ αλ-Ασαντ στη Συρία.

Ελλειψη πυρομαχικών

Κατά τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες, η Ρωσία δεν έχει αρκετά πυρομαχικά για να πετύχει στην επίθεσή της στην Ουκρανία. Η έλλειψη πυρομαχικών προκαλεί εσωτερικές διαφωνίες, ιδίως μεταξύ του υπουργείου Αμυνας και της εταιρείας μισθοφόρων Wagner.

«Η Ρωσία συνεχίζει να δίνει ύψιστη προτεραιότητα στην επιστράτευση της αμυντικής της βιομηχανίας, αλλά εξακολουθεί να μην είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις εν καιρώ πολέμου. Ενώ οι Ρώσοι πολιτικοί ηγέτες επιμένουν στην επιτυχία στο πεδίο της μάχης, οι Ρώσοι επαγγελματίες της εφοδιαστικής αλυσίδας έχουν κολλήσει», ανέφερε το βρετανικό υπουργείο στην ανάρτησή του.

Πηγή: DefenceHQ, Ukrinform, El Pais

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT