Ρωσία: Νέα ουκρανική επίθεση στην περιφέρεια Μπριάνσκ

Ρωσία: Νέα ουκρανική επίθεση στην περιφέρεια Μπριάνσκ

Ως αποτέλεσμα του βομβαρδισμού σε χωριό της περιοχής, ξέσπασε πυρκαγιά σε μια κατοικία αλλά δεν υπήρξαν θύματα, δήλωσε ο κυβερνήτης της περιοχής

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ουκρανικές δυνάμεις βομβάρδισαν χωριό στη ρωσική περιοχή Μπριάνσκ στα σύνορα με την Ουκρανία νωρίς σήμερα, όπως ανέφερε ο τοπικός κυβερνήτης σε ανάρτηση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μία ημέρα μετά την έκρηξη που είχε ως αποτέλεσμα τον εκτροχιασμό εμπορικής αμαξοστοιχίας στην περιοχή.

«Το πρωί, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας βομβάρδισαν το χωριό Κουρκοβίτσι στην περιοχή του δήμου Σταροντούμπσκι», ανέφερε ο κυβερνήτης του Μπριάνσκ Αλεξάντρ Μπόγκομαζ σε ανάρτηση στο κανάλι του στο Telegram.

«Δεν υπάρχουν θύματα. Ως αποτέλεσμα του βομβαρδισμού, ξέσπασε πυρκαγιά σε μια από τις κατοικίες. Όλες οι υπηρεσίες έκτακτης βοήθειας βρίσκονται στο σημείο».

Το Reuters δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει ανεξάρτητα την αναφορά αυτή. Η Ουκρανία σχεδόν ποτέ δεν αναλαμβάνει δημόσια την ευθύνη για επιθέσεις εντός της Ρωσίας και σε υπό ρωσικό έλεγχο εδάφη στην Ουκρανία. Ο στρατός, ωστόσο, δίνει καθημερινές αναφορές για τις δραστηριότητες και τις κινήσεις των στρατευμάτων στις περιοχές των μαχών.

Χθες, άγνωστος εκρηκτικός μηχανισμός προκάλεσε τον εκτροχιασμό εμπορευματικής αμαξοστοιχίας, δήλωσε ο Μπόγκομαζ.

Σαμποτάζ

Η Ρωσία έχει ήδη αντιμετωπίσει ενέργειες σαμποτάζ σε στρατιωτικές βάσεις, σε κέντρα στρατολογίας του στρατού ή ακόμη σε σιδηροδρομικές γραμμές από την αρχή της επίθεσης εναντίον της Ουκρανίας στις 24 Φεβρουαρίου 2022.

Όμως είναι η πρώτη φορά από τότε, που ανακοινώνεται δημόσια ένας τόσο θεαματικός εκτροχιασμός.

Σήμερα μια γραμμή υψηλής τάσης υπέστη επίσης ζημιές από εκρηκτικό μηχανισμό στην περιφέρεια του Λένινγκραντ (βορειοδυτική Ρωσία), ανακοίνωσε ο τοπικός κυβερνήτης, υπογραμμίζοντας πως έχει αρχίσει έρευνα για «σαμποτάζ».

Ήδη από τον Απρίλιο, ο επικεφαλής των ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας (FSB) Αλεξάντρ Μπόρτνικοφ έχει κατηγορήσει την Ουκρανία και τους Δυτικούς ότι προσπαθούν να υποκινήσουν τους Ρώσους για να πραγματοποιήσουν σαμποτάζ και ένοπλη εξέγερση.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT