Ζελένσκι: Επίσκεψη στο Βερολίνο στις 13 Μαΐου – Συνάντηση με τον Σολτς

Ζελένσκι: Επίσκεψη στο Βερολίνο στις 13 Μαΐου – Συνάντηση με τον Σολτς

Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Tagesspiegel, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα επισκεφθεί το Βερολίνο στις 13 Μαΐου, όπου θα γίνει δεκτός με στρατιωτικές τιμές από τον Γερμανό καγκελάριο Ολαφ Σολτς.

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Tagesspiegel, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα επισκεφθεί το Βερολίνο στις 13 Μαΐου, όπου θα γίνει δεκτός με στρατιωτικές τιμές από τον Γερμανό καγκελάριο Ολαφ Σολτς στις 14 Μαΐου πριν ταξιδέψει στο Ααχεν την ίδια ημέρα για να παραλάβει το Βραβείο του Καρλομάγνου 2023.

Εκπρόσωπος του αστυνομικού τμήματος του Βερολίνου επιβεβαίωσε στο Politico ότι ο Ζελένσκι θα ταξιδέψει στη γερμανική πρωτεύουσα μετά από πρόσκληση του καγκελαρίου Όλαφ Σολτς. 

Ο Ζελένσκι, ο οποίος βρίσκεται σε στενή επαφή με τον Σολτς από την αρχή του πολέμου, είχε αναφέρει σε συνέντευξή του πριν λίγους μήνες ότι υπήρχαν «σκαμπανεβάσματα στις σχέσεις με τη Γερμανία». Οπως αναφέρει το Politico, η Ουκρανία έχει πολλάκις ασκήσει πιέσεις στο Βερολίνο να παραδώσει περισσότερα όπλα και πιο γρήγορα.

Ο Ουκρανός πρόεδρος, στο πλαίσιο της επίσκεψής του, θα γίνει δεκτός επίσημα με στρατιωτικές τιμές από τον Σολτς στις 14 Μαΐου. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Politico, προγραμματίζονται επίσης συνομιλίες και συνέντευξη Τύπου, ενώ στην ημερήσια διάταξη θα περιλαμβάνεται και συζήτηση με τον Γερμανό πρόεδρο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας που επικαλείται το δημοσίευμα δεν ήταν σε θέση να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για την επίσκεψη, αλλά σημείωσε ότι έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες για τα μέτρα ασφαλείας που θα ληφθούν.

Μετά την επίσκεψη στο Βερολίνο, ο Ουκρανός πρόεδρος έχει αναμένεται να βρεθεί στο Άαχεν, όπου θα τιμηθεί με το Διεθνές Βραβείο Καρλομάγνου πριν επιστρέψει στην Ουκρανία.

Με πληροφορίες από Politico και ΑΠΕ-ΜΠΕ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT