Η ρωσική τηλεόραση δείχνει πλάνα με τον Πούτιν στο Κρεμλίνο

Η ρωσική τηλεόραση δείχνει πλάνα με τον Πούτιν στο Κρεμλίνο

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ρωσική δημόσια τηλεόραση μετέδωσε πλάνα που δείχνουν τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στη διάρκεια συνάντησης εργασίας, η οποία παρουσιάζεται πως έλαβε χώρα στο Κρεμλίνο, στην πρώτη δημόσια εμφάνισή του μετά την ανακοίνωση χθες μιας φερόμενης ως επίθεσης με μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone).

Στα πλάνα αυτά, που δεν φέρουν ημερομηνία, ο Ρώσος πρόεδρος συναντάται με τον υπουργό Οικονομικής Ανάπτυξης, Μαξίμ Ρετσετνίκοφ.

Νωρίτερα σήμερα, ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας, Ντμίτρι Πεσκόφ, είχε δηλώσει πως ο Πούτιν εργαζόταν σήμερα από το Κρεμλίνο. 

Υπενθυμίζεται ότι Ρωσία κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι βρίσκονται πίσω από την επίθεση, όπως τη χαρακτήρισε, με μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) εναντίον του Κρεμλίνου να στόχο τη δολοφονία του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ διατύπωσε τον ισχυρισμό αυτό σε ενημέρωση των δημοσιογράφων, λέγοντας ότι η Ουάσινγκτον θα πρέπει να έχει υπόψιν της πως η Ρωσία γνωρίζει ότι εκείνη επιλέγει τους στόχους και ότι η Ουκρανία απλά θέτει σε εφαρμογή τα αμερικανικά σχέδια.

Δεν έδωσε στοιχεία για να στηρίξει τον ισχυρισμό περί αμερικανικής ανάμιξης.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες απέρριψαν την κατηγορία της Ρωσίας, ότι η Ουάσιγκτον βρίσκεται πίσω από επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος στο Κρεμλίνο, λέγοντας ότι ο ισχυρισμός είναι ψευδής.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου για την εθνική ασφάλεια, Τζον Κίρμπι, ανέφερε ότι «προφανώς είναι ένας γελοίος ισχυρισμός».

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν καμία σχέση με αυτό. Δεν γνωρίζουμε καν τι ακριβώς συνέβη εδώ, αλλά μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είχαν κανέναν ρόλο σε αυτό», δήλωσε στο CNN.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT