Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν είναι πια «κοντά» σε ειρηνευτική συμφωνία, σύμφωνα με τις ΗΠΑ

Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν είναι πια «κοντά» σε ειρηνευτική συμφωνία, σύμφωνα με τις ΗΠΑ

Το Αζερμπαϊτζάν και η Αρμενία σημείωσαν «απτή πρόοδο» στις συνομιλίες που είχαν τις περασμένες ημέρες επί αμερικανικού εδάφους, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν.

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Αζερμπαϊτζάν και η Αρμενία σημείωσαν «απτή πρόοδο» στις συνομιλίες που είχαν τις περασμένες ημέρες επί αμερικανικού εδάφους, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι μια τελική συμφωνία ειρήνευσης ανάμεσα σε αυτές τις δύο χώρες του Καυκάσου, που έχουν συγκρουστεί με φόντο το Ναγκόρνο Καραμπάχ, είναι πια «ορατή».

«Οι δύο πλευρές συζήτησαν ορισμένα πολύ δύσκολα ζητήματα τις τελευταίες ημέρες και έχουν σημειώσει απτή πρόοδο προς την κατεύθυνσης της επίτευξης μιας ειρηνευτικής συμφωνίας που θα έχει διάρκεια», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Υπενθυμίζεται ότι οι υπουργοί Εξωτερικών της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν βρέθηκαν αυτήν την εβδομάδα στις ΗΠΑ, και πιο συγκεκριμένα στο Αρλινγκτον της Βιρτζίνια, για να πάρουν μέρος σε – υπό αμερικανική διαμεσολάβηση – συνομιλίες.

Με πληροφορίες από Reuters 

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT