Κρίση στις ιταλογαλλικές σχέσεις – Η Γαλλίδα πρωθυπουργός επιχειρεί να συμμαζέψει τα «σπασμένα»

Κρίση στις ιταλογαλλικές σχέσεις – Η Γαλλίδα πρωθυπουργός επιχειρεί να συμμαζέψει τα «σπασμένα»

«Η Ιταλία είναι ουσιαστικός εταίρος της Γαλλίας, η σχέση μας βασίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό και θα προκρίνουμε έναν ψύχραιμο διάλογο για να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε», είπε η Ελιζαμπέτ Μπορν.

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πρωθυπουργός της Γαλλίας, Ελιζαμπέτ Μπορν, τάχθηκε σήμερα υπέρ ενός «ψύχραιμου διαλόγου» μεταξύ Παρισιού και Ρώμης, μία ημέρα μετά την κρίση που προκάλεσαν οι δηλώσεις του Γάλλου υπουργού Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν για την «ανικανότητα» της πρωθυπουργού της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, να διαχειριστεί το μεταναστευτικό.

«Θα ήθελα να ξαναπώ ότι η Ιταλία είναι ουσιαστικός εταίρος της Γαλλίας, ότι η σχέση μας βασίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό και ότι θα προκρίνουμε τη συζήτηση, έναν ψύχραιμο διάλογο, για να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε», είπε η Μπορν.

Μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό του Βελγίου Αλεξάντερ ντε Κρο, η Μπορν ρωτήθηκε αν η κυβέρνησή της θα ζητήσει συγγνώμη από την Ιταλία.

Ο Γάλλος ΥΠΕΣ Ζ. Νταρμανέν είπε χθες ότι η Τζόρτζια Μελόνι είναι «ανίκανη να διαχειριστεί το μεταναστευτικό». Αντιδρώντας, ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας, Αντόνιο Ταγιάνι, ακύρωσε αμέσως την επίσκεψη που επρόκειτο να πραγματοποιήσει στο Παρίσι. Ο Ταγιάνι κάλεσε μάλιστα σήμερα τον Νταρμανέν να ζητήσει συγγνώμη για τις δηλώσεις του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT