Ουκρανία: Σειρήνες αντιαεροπορικού συναγερμού ήχησαν σε ολόκληρη την επικράτεια

Ουκρανία: Σειρήνες αντιαεροπορικού συναγερμού ήχησαν σε ολόκληρη την επικράτεια

Σημειώνεται ότι τουλάχιστον πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν εξαιτίας ρωσικών πληγμάτων στο Κίεβο, όπως ανακοίνωσαν τοπικοί αξιωματούχοι σήμερα το πρωί

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι σειρήνες του αντιαεροπορικού συναγερμού ήχησαν σε ολόκληρη την ουκρανική επικράτεια λίγες ώρες αφού η Ρωσία εξαπέλυσε μαζικές αεροπορικές επιθέσεις κατά της Ουκρανίας.

Ουκρανοί στρατιωτικοί bloggers ανέφεραν ότι ο αντιαεροπορικός συναγερμός είναι πιθανόν να ενεργοποιήθηκε από την απογείωση ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους οπλισμένου με υπερηχητικούς πυραύλους Kh-47M2 Kinzhal.

Σημειώνεται ότι τουλάχιστον πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν εξαιτίας ρωσικών πληγμάτων στο Κίεβο, όπως ανακοίνωσαν τοπικοί αξιωματούχοι σήμερα το πρωί.

Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν εξαιτίας εκρήξεων στη συνοικία Σολομιάνσκι και άλλοι δύο όταν συντρίμμια UAV κατέπεσαν στη συνοικία Σιατόσιν –και οι δύο βρίσκονται δυτικά από το κέντρο της πόλης–, ανέφερε μέσω Telegram ο δήμαρχος της ουκρανικής πρωτεύουσας Βιτάλι Κλίτσκο. Πρόσθεσε πως οι εκρήξεις συνεχίζονται στο Κίεβο.

Η στρατιωτική διοίκηση της πόλης έκανε λόγο για καταστροφές εξαιτίας της νέας ρωσικής επιδρομής. Ανέφερε πως αυτοκίνητο πήρε φωτιά «πιθανόν εξαιτίας της πτώσης συντριμμιών» και έκανε επίσης λόγο για πτώση «συντριμμιών σε πολυκατοικία».

Δημοσιογράφοι του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς ανέφεραν πως άκουσαν πολλές εκρήξεις στο Κίεβο.

Πηγή: Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT