«Τα σύνορά μας δεν είναι ανοιχτά», διαμηνύει ο Μπάιντεν

«Τα σύνορά μας δεν είναι ανοιχτά», διαμηνύει ο Μπάιντεν

Ο Τραμπ «προσπαθεί να ξεπεράσει όσα όρια δεν ξεπέρασε στη θητεία του», σχολιάζουν οι New York Times, μετά τη συνέντευξή του στο CNN

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λίγο μετά την τεράστια συγκέντρωση ανθρώπων στα νότια σύνορα των ΗΠΑ ενόψει της κατάργησης του Title 42, του νόμου που ψηφίστηκε εν μέσω πανδημίας και διευκόλυνε τις αμερικανικές αρχές να απαγορεύσουν την είσοδο μεταναστών στα εδάφη τους, επικαλούμενες λόγους δημόσιας υγείας, η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε πως «τα σύνορά μας δεν είναι ανοικτά» και πως «όποιος προσπαθήσει να εισέλθει παράνομα στη χώρα θα συλλαμβάνεται». Ο νόμος, που είχε τεθεί σε λειτουργία το 2020, καταργήθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης. Τη λήξη του ακολούθησαν σκηνές αγωνίας και απόγνωσης σε όλο το μήκος των νοτίων συνόρων, καθώς άνθρωποι που περίμεναν μήνες να ζητήσουν άσυλο στη χώρα πίστεψαν ότι πλέον θα μπορούν να το κάνουν πιο εύκολα. Ο πρόεδρος Μπάιντεν είχε προειδοποιήσει πως τη λήξη του Title 42 ενδέχεται να ακολουθήσουν «σκηνές χάους για κάποιο διάστημα».

Στο μεταξύ, στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικανών, ο Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται πως «προσπαθεί να ξεπεράσει όσα όρια δεν ξεπέρασε στη θητεία του», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι New York Times. Στη διάρκειας σχεδόν μιας ώρας ζωντανής συνέντευξής του στο CNN την Τετάρτη, ο τέως πρόεδρος έδωσε μία πρόγευση της ατζέντας του σε πιθανή δεύτερη θητεία, δηλώνοντας –μεταξύ άλλων– πως οι ΗΠΑ, για πρώτη φορά στην ιστορία τους, θα πρέπει να κηρύξουν αδυναμία αποπληρωμής του εξωτερικού τους χρέους.

Επιπλέον, υποστήριξε πως η υπόθεση βιασμού της δημοσιογράφου και συγγραφέως Τζιν Κάρολ, για την οποία καταδικάστηκε και υποχρεώθηκε να καταβάλει το ποσό των 5 εκατ. δολαρίων, είναι μια «γελοία υπόθεση».

Λίγο μετά τις δηλώσεις αυτές, η Κάρολ είπε σε συνέντευξή της πως σκέφτεται να μηνύσει τον τέως πρόεδρο. «Είναι αχρείος, πληγώνει ανθρώπους. Λυπάμαι για τους νεαρούς Αμερικανούς που τον ακούν», δήλωσε. Στη συνέντευξη στο CNN ο Τραμπ είχε υποστηρίξει πως η δίκη ήταν στημένη και πως σκοπός της Κάρολ ήταν απλώς να του αποσπάσει χρήματα. Το κοινό, που αποτελούνταν κυρίως από ψηφοφόρους των Ρεπουμπλικανών, είχε αντιδράσει στη δήλωση αυτή με γέλια και χειροκροτήματα.

Οι σφοδρές κριτικές που δέχθηκε το δίκτυο για τη διαχείριση της συνέντευξης με τον τέως πρόεδρο δεν έρχονται μόνο από ακτιβιστές και αντιπολιτευόμενους αλλά, πλέον, κι από ανθρώπους εντός του καναλιού. Παρουσιαστές, εργαζόμενοι και στελέχη δήλωσαν απογοητευμένοι από το γεγονός ότι ο Τραμπ «αφέθηκε ελεύθερος να διασπείρει τα ψέματά του». «Αποκάλεσε έναν μαύρο αστυνομικό “αλήτη”, επιτέθηκε στην παρουσιάστρια και διακωμώδησε τη σεξουαλική επίθεση στην κυρία Κάρολ, ενώ από κάτω το κοινό γελούσε», δήλωσε με αγανάκτηση ο παρουσιαστής του καναλιού, Τζέικ Τάπερ.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT