ΗΠΑ: Ρωσία και Ιράν εντείνουν τη στρατιωτική συνεργασία τους και ο Λευκός Οίκος προαναγγέλλει κυρώσεις

ΗΠΑ: Ρωσία και Ιράν εντείνουν τη στρατιωτική συνεργασία τους και ο Λευκός Οίκος προαναγγέλλει κυρώσεις

Οι Ηνωμένες Πολιτείες βλέπουν ολοένα και περισσότερες ενδείξεις ότι η Ρωσία και το Ιράν επεκτείνουν την «άνευ προηγουμένου στρατιωτική συνεργασία τους».

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Ηνωμένες Πολιτείες βλέπουν ολοένα και περισσότερες ενδείξεις ότι η Ρωσία και το Ιράν επεκτείνουν την «άνευ προηγουμένου στρατιωτική συνεργασία τους» η οποία θα βοηθήσει τη Μόσχα να παρατείνει τον πόλεμο στην Ουκρανία ενώ συνιστά απειλή και για τους γείτονες της Τεχεράνης, προειδοποίησε σήμερα ο Λευκός Οίκος.

«Χρησιμοποιούμε τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας για να καταγγείλουμε και να κλονίσουμε αυτές τις δραστηριότητες και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε περισσότερα», είπε ο Τζον Κίρμπι, εκπρόσωπος του αμερικανικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, προσθέτοντας ότι η Ουάσινγκτον θα ανακοινώσει νέες κυρώσεις εντός των επόμενων ημερών.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας τους, το Ιράν εξοπλίζει τη Ρωσία με drones και της έχει παραδώσει περισσότερα από 400 από τον περασμένο Αύγουστο. Αυτή η συνεργασία επιτρέπει στη Ρωσία να σκοτώνει περισσότερους ανθρώπους στην Ουκρανία, κατήγγειλε ο Κίρμπι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT