Λονδίνο: Οι Ουκρανοί απώθησαν τα ρωσικά στρατεύματα στα βορειοδυτικά του Μπαχμούτ

Λονδίνο: Οι Ουκρανοί απώθησαν τα ρωσικά στρατεύματα στα βορειοδυτικά του Μπαχμούτ

Οι Ρώσοι σπεύδουν να ενισχύσουν και τις δικές τους δυνάμεις

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περνώντας πλέον στην αντεπίθεση, ο ουκρανικός στρατός κατάφερε όχι μόνο να προχωρήσει στα νότια του Μπαχμούτ, αλλά και να προωθήσει τη γραμμή του μετώπου στα βορειοδυτικά της πόλης της περιφέρειας Ντονέτσκ, όπως ανέφερε την Τρίτη το βρετανικό υπουργείο Αμυνας ανέφερε στο Twitter.

Η πολύπαθη πόλη της ανατολικής Ουκρανίας έχει γίνει πλέον το θέατρο της πιο μακροχρόνιας μάχης στον πόλεμο αυτόν, καθώς η σθεναρή ουκρανική αντίσταση στον κρίσιμο κόμβο του ελεύθερου Ντονέτσκ έχει σταματήσει τη ρωσική επέλαση στο Ντονμπάς εδώ και μήνες.

Παρά τη συνέχιση της επίθεσης της εταιρείας μισθοφόρων «Βάγκνερ» στις θέσεις του ουκρανικού στρατού στο κέντρο του Μπαχμούτ, με βαθμιαία πρόοδο εκεί, τις τελευταίες τέσσερις ημέρες ο ουκρανικός στρατός έχει σημειώσει τακτική προέλαση, σταθεροποιώντας τις πλευρές υπέρ του, σύμφωνα με αναφορές των βρετανικών υπηρεσιών πληροφοριών.

«Εκτός από την προέλαση νότια της πόλης, οι ουκρανικές επιθέσεις ώθησαν τη ρωσική πρώτη γραμμή βορειοδυτικά της πόλης. Αυτό πιθανότατα επέτρεψε στις ουκρανικές δυνάμεις να επαναλάβουν την ασφαλέστερη χρήση της βασικής οδού ανεφοδιασμού 0506», ανέφερε η ανάρτηση του βρετανικού υπουργείου.

Βρετανοί αναλυτές σημειώνουν επίσης ότι η Ουκρανία εμποδίζει την προέλαση της Ρωσίας προς τα δυτικά κατά μήκος του καναλιού Σιβέρσκι Ντονέτς-Ντονέτσκ, μετατρέποντας την πλωτή οδό αυτή σε εμπόδιο εντός της αμυντικής ζώνης γύρω από την πόλη Τσάσιβ Γιαρ.

Παράλληλα ο εκ των ρωσόφιλων ηγετών του Ντονέτσκ, Ντένις Πουσίλιν, ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις ενισχύονται στο Μπαχμούτ ώστε να αντιμετωπίσουν τις αυξημένες ουκρανικές μονάδες στην πόλη, καθώς το Κίεβο έχει αποστείλει εφεδρείες εκεί, κατά τον ίδιον.

Πηγή: DefenceHQ, TASS, Ukrinform

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT