Αρρυθμίες στην κινεζική οικονομία – Ξεπέρασε για πρώτη φορά το 20% η ανεργία των νέων

Αρρυθμίες στην κινεζική οικονομία – Ξεπέρασε για πρώτη φορά το 20% η ανεργία των νέων

Η κινεζική οικονομική ανάκαμψη, που διαδέχθηκε την περίοδο των zero-Covid περιορισμών, παρουσιάζεται πλέον να χάνει την ορμή της, καθώς ήταν πολλοί οι οικονομικοί δείκτες που κινήθηκαν σε επίπεδα κατώτερα των προσδοκιών τον μήνα Απρίλιο.

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ποσοστό ανεργίας των νέων στην Κίνα ξεπέρασε το 20%, πράγμα που συμβαίνει για πρώτη φορά από τότε που το Πεκίνο άρχισε να παρακολουθεί την πορεία αυτών των στατιστικών στοιχείων πριν από πέντε χρόνια.

Πιο συγκεκριμένα, το ποσοστό της ανεργίας στις τάξεις των νέων ηλικίας έως 24 ετών άγγιξε το 20,4% τον Απρίλιο του 2023, ενώ πίσω στα τέλη του 2022 ήταν 16,7%.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο τα ποσοστά της ανεργίας που προβληματίζουν, καθώς ήταν πολλοί οι οικονομικοί δείκτες (λιανικές πωλήσεις, εργοστασιακή παραγωγή κ.ά.) που κινήθηκαν σε επίπεδα κατώτερα των προσδοκιών τον μήνα Απρίλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η κινεζική στατιστική αρχή, ενώ παράλληλα πτώση σημείωσαν και οι επενδύσεις στον τομέα των ακινήτων το πρώτο τετράμηνο της χρονιάς που διανύουμε.

Η κινεζική οικονομική ανάκαμψη, που διαδέχθηκε την περίοδο των zero-Covid περιορισμών, παρουσιάζεται πλέον να χάνει την ορμή της, αναφέρει η Wall Street Journal, βλέποντας τους ρυθμούς της κινεζικής οικονομίας, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στον κόσμο, να μπαίνουν σε τροχιά επιβράδυνσης και τα σύννεφα της αβεβαιότητας να πυκνώνουν γύρω από την παγκόσμια οικονομία.  

Πηγή: WSJ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT