Ρώσος ΥΠΟΙΚ: Τα έσοδα από τις πωλήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου έμειναν πίσω

Ρώσος ΥΠΟΙΚ: Τα έσοδα από τις πωλήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου έμειναν πίσω

Η Ρωσία κατέγραψε ένα έλλειμμα 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων τους τέσσερις πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους. Οι δαπάνες ήταν κατά 26,3% υψηλότερες, σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, ενώ τα έσοδα ήταν μειωμένα κατά 22,4%.

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών, Αντόν Σιλουάνοφ, δήλωσε σήμερα ότι τα έσοδα από τις πωλήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου έμειναν πίσω, συμβάλλοντας έτσι στο έλλειμμα του προϋπολογισμού για τη φετινή χρονιά.

«Μέχρι στιγμής […] έχουμε καλύψει περίπου το 30% των ετήσιων εσόδων και το 39% των δαπανών για το τρέχον έτος», δήλωσε κατά την διάρκεια κυβερνητικής συνάντησης που μεταδόθηκε από την τηλεόραση, της οποίας προήδρευσε ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν. «Συνεπώς εξακολουθούμε να έχουμε μια προσωρινή ανισορροπία, η οποία θα πρέπει να εξισορροπηθεί με την πρόοδο της εκτέλεσης του προϋπολογισμού», συνέχισε. 

Η Ρωσία κατέγραψε ένα έλλειμμα 3,4 τρισεκατομμυρίων ρουβλίων (44 δισεκατομμυρίων δολαρίων) στους τέσσερις πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους. Οι δαπάνες αυξήθηκαν κυρίως λόγω της στρατιωτικής εισβολής της Μόσχας στην Ουκρανία, ενώ από την άλλη πλευρά τα έσοδα από τις πωλήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου υποχώρησαν.

Τέσσερις μήνες μετά την αρχή του έτους, οι δαπάνες ήταν κατά 26,3% υψηλότερες, σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, ενώ τα έσοδα ήταν μειωμένα κατά 22,4%.

Ο χώρες του ΟΠΕΚ+ συμφώνησαν να μειώσουν την παραγωγή πετρελαίου στα τέλη του 2022 για να στηρίξουν την αγορά καθώς η οικονομική κατάσταση επιδεινώθηκε ενώ τον Απρίλιο ανακοινώθηκε περαιτέρω μείωση. Ο ΟΠΕΚ+ θα συνεδριάσει εκ νέου τον Ιούνιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT