Η στιγμή που ένα δοξάρι αξίας 32.000 ευρώ διαλύεται σε live κονσέρτο βιολιού

Η στιγμή που ένα δοξάρι αξίας 32.000 ευρώ διαλύεται σε live κονσέρτο βιολιού

Ενα σπάνιο δοξάρι Voirin μπορεί να ξεπεράσει σε αξία τα 45.000 ευρώ. Μάλιστα, το 2019 δημοπρατήθηκε ένα Voirin στην ιλιγγιώδη τιμή των 90.000 ευρώ. 

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O Στέφαν Τζάκιου ερμήνευε με τη συμφωνική ορχήστρα του Μπόρνμουθ όταν το ξύλινο δοξάρι του, αξίας 32.000 ευρώ, διαλύθηκε. 

Καθώς η συναυλία ήταν σε livestream, η κάμερα κατέγραψε το στιγμιότυπο όπου οι τεντωμένες τρίχες του Voirin κόπηκαν. 

Παρότι οι γύρω του φάνηκαν να σοκάρονται από το αναπάντεχο συμβάν, ο ίδιος, φαινομενικά ατάραχος, απλώς άφησε το κατεστραμμένο δοξάρι, πιάνοντας ένα άλλο και συνεχίζοντας την ερμηνεία του.

«Στην αρχή δεν κατάλαβα ακριβώς τι συνέβη γιατί είναι κάτι που δεν μου έχει ξανασυμβεί» λέει ο ίδιος. 

Το δοξάρι είχε κατασκευαστεί στο Παρίσι από τον Φρανσουά Νικολά Βουαράν τον 19ο αιώνα και ο 38χρονος βιολονίστας, που είχε ταξιδέψει από τη Νέα Υόρκη για το κονσέρτο βιολιού στο Ντόρσετ, το είχε πολύτιμο συνοδοιπόρο σε χιλιάδες συναυλίες εδώ και είκοσι χρόνια. 

Ερωτηθείς πώς είναι να παίζει κανείς με διαφορετικό δοξάρι, ο βιολονίστας απάντησε πως «είναι σαν ξαφνικά να βάζεις τα παπούτσια κάποιου άλλου για να τρέξεις. Παραμένουν παπούτσια, αλλά δεν σου ταιριάζουν όπως ακριβώς έχεις συνηθίσει και τα νιώθεις ξένα». 

Παρότι στα μάτια ενός άπειρου το συγκεκριμένο δοξάρι μπορεί να φαίνεται σαν όλα τα άλλα, ο Τζάκιου επιμένει πως «η αίσθησή του είναι διαφορετική». 

Ενα σπάνιο δοξάρι Voirin μπορεί να ξεπεράσει σε αξία τα 45.000 ευρώ. Μάλιστα, το 2019 δημοπρατήθηκε ένα Voirin στην ιλιγγιώδη τιμή των 90.000 ευρώ

Η τιμή του δοξαριού εξαρτάται από την ποιότητα του ξύλου, αλλά και της τρίχας αλόγου που θα χρησιμοποιήσει ο τεχνίτης της εκάστοτε εταιρείας κατασκευής. 

Πηγή: BBC

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT