Τριντό: Καυτηρίασε τη Μελόνι για την πολιτική της ιταλικής κυβέρνησης προς τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα

Τριντό: Καυτηρίασε τη Μελόνι για την πολιτική της ιταλικής κυβέρνησης προς τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα

Ο Καναδός πρωθυπουργός, Τζάστιν Τριντό, καυτηρίασε τη στάση της Ιταλίδας πρωθυπουργού, Τζόρτζια Μελόνι, για την πολιτική της ιταλικής κυβέρνησης σχετικά με τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Καναδός πρωθυπουργός, Τζάστιν Τριντό, καυτηρίασε τη στάση της Ιταλίδας πρωθυπουργού, Τζόρτζια Μελόνι, για την πολιτική της ιταλικής κυβέρνησης σχετικά με τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, σε συνάντησή τους στο περιθώριο της συνόδου κορυφής των G7 που έλαβε χώρα στη Χιροσίμα της Ιαπωνίας.

«Ο Καναδάς ανησυχεί για ορισμένες από τις θέσεις της Ιταλίας όσον αφορά τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων», είπε ο Τριντό στη Μελόνι, η οποία -σύμφωνα με ορισμένα διεθνή ΜΜΕ- ήταν εμφανώς ενοχλημένη.

Μάλιστα, ο ηγέτης του Καναδά έθεσε εκ νέου αυτό το ζήτημα στο επίσημο σημείωμα που εκδόθηκε μετά τις διμερείς επαφές με τη Μελόνι.

Στη διάρκεια της συνάντησης με τον Τριντό, η Μελόνι είπε ότι «η κυβέρνησή της ακολουθεί τις αποφάσεις της δικαιοσύνης και δεν παρεκκλίνει από όσα έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις», σύμφωνα με το ίδιο ανακοινωθέν.

Τα σχόλια του Τριντό φαίνεται πως απηχούν και τους εγχώριους επικριτές της Μελόνι, οι οποίοι κατηγορούν τη δεξιά κυβέρνησή ότι εργαλειοποιεί ζητήματα όπως τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και το μεταναστευτικό για να εγείρει τον διχασμό στην Ιταλία. 

Με πληροφορίες από Politico

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT