Ουκρανία: Αντικρουόμενες πληροφορίες για την τύχη του Μπαχμούτ

Ουκρανία: Αντικρουόμενες πληροφορίες για την τύχη του Μπαχμούτ

Ο επικεφαλής των χερσαίων δυνάμεων της Ουκρανίας, στρατηγός Ολεξάντρ Σίρσκι, υποστήριξε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις ελέγχουν ακόμη ένα «ασήμαντο», όπως παραδέχτηκε, τμήμα του Μπαχμούτ, το οποίο όμως θα τους επιτρέψει να ξαναμπούν στην πόλη.

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ουκρανία διαβεβαίωσε σήμερα ότι οι δυνάμεις της εξακολουθούν να προελαύνουν παραπλεύρως του Μπαχμούτ με σκοπό να περικυκλώσουν την κατεστραμμένη πόλη. Νωρίτερα, ωστόσο, η Μόσχα συνεχάρη την ιδιωτική μισθοφορική οργάνωση Wagner και τον ρωσικό στρατό για την κατάληψη της πόλης.

Εάν επιβεβαιωθεί η κατάληψη του Μπαχμούτ, θα πρόκειται για το τέλος της πιο αιματηρής και μακρόχρονης μάχης του πολέμου.

Ωστόσο, ο επικεφαλής των χερσαίων δυνάμεων της Ουκρανίας, στρατηγός Ολεξάντρ Σίρσκι, υποστήριξε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις ελέγχουν ακόμη ένα «ασήμαντο», όπως παραδέχτηκε, τμήμα του Μπαχμούτ, αλλά αυτό θα τους επιτρέψει να μπουν στην πόλη όταν αλλάξει η κατάσταση.

Ο Σίρσκι επισκέφτηκε την πρώτη γραμμή του μετώπου κοντά στο Μπαχμούτ και ευχαρίστησε τους στρατιώτες που υπερασπίζονται την περιοχή. Οπως έγραψε στο Telegram, οι δυνάμεις του Κιέβου προχωρούν στα προάστια και πλησιάζουν στον στόχο τους, δηλαδή την περικύκλωση της πόλης που προπολεμικά αριθμούσε 70.000 κατοίκους.

Παρόμοια δήλωση έκανε και η υφυπουργός Αμυνας της Ουκρανίας, Χάνα Μαλιάρ. «Οι δυνάμεις μας έχουν μισοπερικυκλώσει την πόλη, κάτι που μας δίνει την ευκαιρία να καταστρέψουμε τον εχθρό […] ο εχθρός θα πρέπει να αμυνθεί στο τμήμα της πόλης που ελέγχει», ανέφερε σε ανάρτησή της στο Telegram, προσθέτοντας ότι οι Ουκρανοί υπερασπίζονται ακόμη βιομηχανικές εγκαταστάσεις και άλλες υποδομές, ενώ έχουν καταλάβει ορισμένα γειτονικά υψώματα.

Το πρακτορείο Reuters δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει αυτές τις πληροφορίες από το πεδίο της μάχης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT