Δυτική Οχθη: Τρεις Παλαιστίνιοι νεκροί από ισραηλινή επίθεση

Δυτική Οχθη: Τρεις Παλαιστίνιοι νεκροί από ισραηλινή επίθεση

Oι ΗΠΑ επέκριναν το Ισραήλ για την άδεια σε εποίκους να εγκατασταθούν μόνιμα στο Χόμες

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρεις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες από πυρά στρατιωτών του Ισραήλ στον καταυλισμό προσφύγων Μπαλάτα, στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής.

Ο Τσαχάλ, ο ισραηλινός στρατός, ούτε διαψεύδει ούτε επιβεβαιώνει τους θανάτους σε αυτό το στάδιο.

Μονάδες του ισραηλινού στρατού εισέβαλαν στον καταυλισμό Μπαλάτα, στην πόλη Νάμπλους, συνοδευόμενοι από εκσκαφείς κι εμπόδισαν ασθενοφόρα να εισέλθουν σε αυτόν, μεταδίδει το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA.

Την Κυριακή οι ΗΠΑ επέκριναν το Ισραήλ σχετικά με την άδεια σε εποίκους στη Δυτική Οχθη να εγκατασταθούν μόνιμα σε σημείο που η Ουάσιγκτον τονίζει ότι δεν πρέπει να νομιμοποιηθεί.

Ο αρχηγός της Κεντρικής Διοίκησης του ισραηλινού στρατού υπέγραψε διαταγή την Πέμπτη που επιτρέπει στους Ισραηλινούς να εισέλθουν στην περιοχή του φυλακίου Χόμες, ανοίγοντας το δρόμο για την κατασκευή ενός επίσημου οικισμού εκεί, ανέφεραν οι Times of Israel.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει επανειλημμένα καλέσει το Ισραήλ να απόσχει από οποιεσδήποτε κινήσεις που κλιμακώνουν τις εντάσεις με τους Παλαιστίνιους, όπως η επισημοποίηση των φυλακίων εποίκων, και το προειδοποίησε συγκεκριμένα για το Χόμες.

«Είμαστε βαθιά προβληματισμένοι από την εντολή της ισραηλινής κυβέρνησης που επιτρέπει στους πολίτες της να εγκαταστήσουν μόνιμη παρουσία στο φυλάκιο Homesh στη βόρεια Δυτική Οχθη, το οποίο σύμφωνα με τον ισραηλινό νόμο χτίστηκε παράνομα σε ιδιωτική παλαιστινιακή γη», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάθιου Μίλερ.

Η εντολή δεν συνάδει με τις δεσμεύσεις της ισραηλινής κυβέρνησης που ανέλαβε το 2004 και πιο πρόσφατα σε αξιωματούχους της κυβέρνησης Μπάιντεν, είπε ο κ. Μίλερ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT