Ιταλία: Εκτακτη βοήθεια 2 δισ. ευρώ στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές

Ιταλία: Εκτακτη βοήθεια 2 δισ. ευρώ στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές

Η κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι ενέκρινε έκτακτη βοήθεια ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ για την περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια που επλήγη από καταστροφικές πλημμύρες.

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι ενέκρινε σήμερα μέτρα ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ για παροχή έκτακτης βοήθειας στον πληθυσμό της ιταλικής περιφέρειας Εμίλια Ρομάνια, που την περασμένη εβδομάδα επλήγη από σφοδρό κύμα κακοκαιρίας, με απολογισμό δεκαπέντε νεκρούς.

Οπως δήλωσε η Ιταλίδα πρωθυπουργός, στα κύρια μέτρα συμπεριλαμβάνεται η καταβολή, από μέρους του κράτους, των μισθών των εργαζομένων που θα τεθούν σε καθεστώς αναστολής, για διάστημα ενενήντα ημερών. Για τον σκοπό αυτό διατέθηκαν 580 εκατομμύρια ευρώ. Παράλληλα, μέχρι τον Αύγουστο θα παγώσει η καταβολή φόρων από τους κατοίκους της Περιφέρειας. Διατίθενται, επίσης, πάνω από είκοσι εκατομμύρια ευρώ για την αποκατάσταση ζημιών σε σχολεία και άλλα διακόσια εκατομμύρια για το ταμείο φυσικών καταστροφών.

Ειδική στήριξη εγκρίθηκε από τα υπουργεία Τουρισμού και Αθλητισμού, ενώ πρόκειται να αυξηθεί κατά 1 ευρώ, προσωρινά, η τιμή του εισιτηρίου όλων των μουσείων της Ιταλίας, με στόχο τη διάσωση των έργων τέχνης και της πολιτιστικής κληρονομιάς της Εμίλια Ρομάνια.

«Προβλέπεται νέα βοήθεια για τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Συνεργάστηκαν όλοι οι υπουργοί, η κυβέρνησή μας κατάβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια», δήλωσε η Τζόρτζια Μελόνι, προσθέτοντας ότι «στη συνέχεια θα υπάρξει δεύτερη φάση, με νέα κονδύλια για την ανοικοδόμηση».

Ο περιφερειάρχης της Εμίλια Ρομάνια, Στέφανο Μπονατσίνι, ευχαρίστησε την κυβέρνηση της Ρώμης για την άμεση δραστηριοποίηση και τόνισε:

«Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι έχασαν τα πάντα, επιχειρήσεις που καταστράφηκαν ολοσχερώς ή μερικώς. Θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για την ανοικοδόμηση, με κύρια έμφαση σε τρία σημεία: στις υποδομές και στους δρόμους, στην αποφυγή νέων κατολισθήσεων και στην αντιμετώπιση των συνεπειών τους, όπως και στον συνεχή, αποτελεσματικό καθαρισμό ποταμών και χειμάρρων».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT