Η Νέλι Φουρτάδο πάσχει από διαταραχή ελλειματικής προσοχής – υπερκινητικότητας

Η Νέλι Φουρτάδο πάσχει από διαταραχή ελλειματικής προσοχής – υπερκινητικότητας

Η δημοφιλής Καναδή ποπ σταρ είπε ότι διαγνώσθηκε πριν από 18 μήνες και η ενασχόλησή της με τη μουσική και το χορό, τη βοήθησε πολύ στην καθημερινότητα με την εν λόγω διαταραχή 

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Νέλι Φουρτάδο αποκάλυψε αυτή την εβδομάδα, εν μέσω της επιστροφής της στη μουσική βιομηχανία, ότι πάσχει από διαταραχή ελλειματικής προσοχής – υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ). 

Η δημοφιλής Καναδή ποπ σταρ είπε ότι διαγνώσθηκε πριν από 18 μήνες και η ενασχόλησή της με τη μουσική και το χορό, τη βοήθησε πολύ στην καθημερινότητα με την εν λόγω διαταραχή. 

«Πιστεύω ότι το είχα όλη μου τη ζωή, αλλά το γεγονός ότι έπαιζα έξι μουσικά όργανα την εβδομάδα, με κρατούσε σε έλεγχο», δήλωσε η τραγουδίστρια – τραγουδοποιός κατά τη διάρκεια συνέντευξής της στο περιοδικό Fault, που περιλάμβανε και την πρώτη της επαγγελματική φωτογράφιση εδώ και έξι χρόνια. 

Πρόσφατα, η -βραβευμένη με Γκράμι- Φουρτάδο είπε ότι στράφηκε στο χορό και τη χορογραφία σε στούντιο «ως έναν φυσικό τρόπο να αντιμετωπίζω τη ΔΕΠΥ. Ανακάλυψα ότι η πειθαρχία βοηθά πολύ το μυαλό μου». 

Κάποιος που πάσχει από ΔΕΠΥ, δυσκολεύεται να παρακολουθήσει με προσοχή τις μικρές λεπτομέρειες, μια συζήτηση ή άλλες δραστηριότητες και έχει πρόβλημα στην οργάνωση καθηκόντων. 

«Πιστεύω ότι πιθανόν να ήταν ευλογία το γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν το γνώριζαν. Επειδή νομίζω ότι τώρα είμαι αρκετά ώριμη ώστε να μην δραματοποιώ την κατάσταση και απλά να προσπαθώ να το αντιμετωπίσω, να βρω λύσεις παρά να “βυθιστώ” στη συναισθηματική πλευρά». 

Το διάλειμμα στην καριέρα και η επιστροφή 

Η ανακοίνωση της Φουρτάδο ήρθε κατά την επιστροφή της στη μουσική μετά από ένα διάλειμμα έξι χρόνων. Πλέον, βρίσκεται στο στούντιο και ηχογραφεί ένα νέο άλμπουμ, το πρώτο της από το 2017 σύμφωνα με το περιοδικό Fault. 

Ξεκίνησε την καριέρα της με τρία συνεχόμενα πολυπλατινένια άλμπουμ. Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 2000, έγινε μια από τις σημαντικές καλλιτέχνιδες της ποπ μουσικής με την κυκλοφορία επιτυχημένων τραγουδιών όπως τα «I’m Like a Bird», «Promiscuous» και «Say It Right». 

Στη διάρκεια του διαλείμματος που έκανε, η ίδια ασχολήθηκε με τη συγγραφή θεατρικού σεναρίου, τα μαθήματα ραπτικής και κεραμικής, την εργασία σε δισκοπωλείο, τη δημιουργία της δικής της δισκογραφικής εταιρείας και το μεγάλωμα της κόρης της. 

Τώρα, ετοιμάζεται για μια σειρά από εμφανίσεις σε φεστιβάλ στο Μοντερέϊ, το Μεξικό, το Σαν Φρανσίσκο. 

Η Φουρτάδο – μεταξύ άλλων – είπε ότι πρόσφατα συνειδητοποίησε τη σταθερή δύναμη της μουσικής της. «Μια μέρα, η κόρη μου, μου είπε: “Μαμά, η μουσική σου είναι δημοφιλής στο TikTok”. Δεν είχα την εφαρμογή στο κινητό μου και δεν ήξερα πώς να τη χρησιμοποιήσω. Αρχίσαμε να δημιουργούμε εκεί μικρά, διασκεδαστικά βίντεο». 

Επίσης, όταν πηγαίνει σε κλαμπ, ακούει τους DJs  παίζουν τα παλιά της τραγούδια και «ανακάλυψα ότι ο κόσμος θέλει να περάσει όμορφα με τη μουσική μου». «Οταν ξεκίνησα σε αυτή τη βιομηχανία, ο κόσμος έλεγε ότι ίσως κάνω μια μόνο επιτυχία, αλλά έχουν περάσει 20 χρόνια και αρέσει ακόμα η μουσική μου». 

Με πληροφορίες από τους Los Angeles Times, το Fault Magazine

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT