Πέθανε το Fusaichi Pegasus, το πιο ακριβό άλογο κούρσας στον κόσμο

Πέθανε το Fusaichi Pegasus, το πιο ακριβό άλογο κούρσας στον κόσμο

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Fusaichi Pegasus, νικητής του ”Ντέρμπι του Κεντάκι” το 2000, το πιο ακριβό άλογο κούρσας που πωλήθηκε ποτέ, πέθανε την Τρίτη σε φάρμα αλόγων. Η φάρμα Coolmore Stud, ιδιοκτήτρια του 26χρονου αλόγου, δήλωσε ότι του έγινε ευθανασία λόγω «γήρατος».

«Ήταν ένα φανταστικό άλογο κούρσας», δήλωσε την Τετάρτη ο γενικός διευθυντής της φάρμας Ντέρμοτ Ράιαν. Το άλογο αγοράστηκε ενός έτους από έναν Ιάπωνα επιχειρηματία ένατι 4 εκατομμυρίων δολαρίων τον Ιούλιο του 1998, πόσο ρεκόρ για την εποχή. 

«Από την πρώτη μέρα, του έδωσα το παρατσούκλι “Σούπερμαν”», δήλωνε ο εκτροφέας στην Washington Post το 2000. «Ήταν ισορροπημένος, ήταν μυώδης, είχε καλά κόκαλα, είχε υπέροχο μάτι, είχε αυτό το “βλέμμα των αετών”. Ξεχώριζε. Είπα σε όλους, ‘Αν δεν κερδίσει, δεν θα κάνω ποτέ άλλη πρόβλεψη». 

Το ”Κεντάκι Ντέρμπι” είναι μια ιπποδρομία που διεξάγεται κάθε χρόνο στο Λούισβιλ του Κεντάκι των Ηνωμένων Πολιτειών, κλείνοντας το Φεστιβάλ Ντέρμπι του Κεντάκι, διάρκειας δύο εβδομάδων. Διεξάγεται από το 1875 και είναι ένας αγώνας στοιχημάτων Grade I για τρίχρονα Thoroughbreds, που τρέχουν απόσταση δύο χιλιομέτρων. Στις ΗΠΑ είναι γνωστό ως «τα δύο πιο γρήγορα λεπτά στον αθλητισμό», ενώ ονομάζεται «The Run for the Roses», από την κουβέρτα με τα τριαντάφυλλα μέσα στην οποία είναι το έπαθλο του νικητή.

Το 2000, o Fusaichi Pegasus πουλήθηκε στον ιρλανδικό εκτροφέα Coolmore Stud για τιμή άνω των 70 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ (35 εκατομμύρια λίρες). Το προηγούμενο ρεκόρ για έναν υποψήφιο επιβήτορα ήταν 40 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ (24 εκατομμύρια λίρες), που καταβλήθηκε το 1983 για τον Shareef Dancer.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT