Ουκρανία: H Οπερα της Οδησσού τίμησε τον χορευτή που σκοτώθηκε στο Μπαχμούτ

Ουκρανία: H Οπερα της Οδησσού τίμησε τον χορευτή που σκοτώθηκε στο Μπαχμούτ

Πριν από λίγες ημέρες, πάνω από 500 θεατές στο Εθνικό Ακαδημαϊκό Θέατρο Οπερας και Μπαλέτου της Οδησσού κράτησαν ενός λεπτού σιγή, πριν από την έναρξη της παράστασης του μπαλέτου «La Bayadere», στη μνήμη του Ρόστισλαβ Γιαντσίσεν.

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πριν από λίγες ημέρες, πάνω από 500 θεατές στο Εθνικό Ακαδημαϊκό Θέατρο Οπερας και Μπαλέτου της Οδησσού κράτησαν ενός λεπτού σιγή, πριν από την έναρξη της παράστασης του μπαλέτου «La Bayadere», στη μνήμη του Ρόστισλαβ Γιαντσίσεν, χορευτή μπαλέτου, ο οποίος σκοτώθηκε στην πρώτη γραμμή του μετώπου υπερασπιζόμενος το Μπαχμούτ.

O επικεφαλής της Οπερας της Οδησσού, μιλώντας για την απώλειά του τον περιέγραψε ως «έναν λαμπρό, ταλαντούχο, αξιοπρεπή, έξυπνο άνθρωπο». Πρόσθεσε ακόμη ότι «ήταν από τους πρώτους που πήγε να υπερασπιστεί την πατρίδα του, όχι με κλήση, όχι με εντολή, αλλά με δική του απόφαση».

«Τα παπούτσια μπαλέτου του καλλιτέχνη αντικαταστάθηκαν από στρατιωτικές μπότες και η μουσική των αγαπημένων του παραστάσεων αντικαταστάθηκε από τους ήχους όλμων», ανέφερε, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της η Οπερα της Οδησσού.

Ο Ουκρανός μαχητής είχε ενταχθεί αρχικώς σε έναν εθελοντικό σχηματισμό που υπάγεται στη Δύναμη Αμυνας, στην πόλη Καμίανετς της δυτικής Ουκρανίας, λίγο μετά την εισβολή της Ρωσίας. Για σχεδόν έναν χρόνο ήταν φύλακας στη γενέτειρά του και εν συνεχεία επιστρατεύτηκε στις Ενοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.

Στην πρώτη του αποστολή πήγε κοντά στο Μπαχμούτ, όπου έχασε τη ζωή του από ρωσικούς όλμους στις 19 Απριλίου. 

Ο μεγαλύτερος αδελφός του, ο Ουκρανός στρατιώτης Ντμίτρο, λέει ότι, αφού έκανε σχεδόν δύο μήνες στρατιωτικής εκπαίδευσης, έγινε επιδέξιος σκοπευτής και χειριστής εκτοξευτών χειροβομβίδων.

Με πληροφορίες από Kyiv Independent

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT