Ράμεν με γιγάντιο… ισόποδο λάνσαρε εστιατόριο της Ταϊπέι

Ράμεν με γιγάντιο… ισόποδο λάνσαρε εστιατόριο της Ταϊπέι

Ως προς τη γεύση του, πελάτης την περιέγραψε σαν ένα συνδυασμό μεταξύ καβουριού και αστακού, αλλά πιο «μαστιχωτό» και πιο πλούσια υφή. 

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα τεράστιο ισόποδο με 14 πόδια που κυριαρχεί στο πιάτο με τα ράμεν έχει προκαλέσει ουρές στο εστιατόριο ‘The Ramen Boy’ της Ταϊπέι, είτε από ανθρώπους που θέλουν να το φωτογραφίσουν είτε από όσους θέλουν να το δοκιμάσουν. 

Εδώ και μία εβδομάδα, από τη στιγμή που το εστιατόριο ενέταξε στο μενού του το νέο πιάτο, στις 22 Μαΐου, πάνω από 100 άτομα βρίσκονται σε λίστα αναμονής.

Ράμεν με γιγάντιο… ισόποδο λάνσαρε εστιατόριο της Ταϊπέι-1
Φωτ.: Reuters

«Είναι τόσο δελεαστικό λόγω της όψης του – είναι τόσο χαριτωμένο» λέει ο 37χρονος ιδιοκτήτης του εστιατορίου κρατώντας το τεράστιο καρκινοειδές ενώ πελάτες το φωτογραφίζουν. 

«Ως προς τη μέθοδο μαγειρέματος, χρησιμοποιούμε την απλούστερη, μαγειρεύοντάς το στον ατμό για δέκα λεπτά» και έπειτα το σερβίρουμε πάνω στο μπολ με τα ράμεν, μαζί με κοτόπουλο και ζωμό ψαριού, λέει ο ίδιος. Το πιάτο κοστίζει 48 δολάρια. 

Ράμεν με γιγάντιο… ισόποδο λάνσαρε εστιατόριο της Ταϊπέι-2
Φωτ.: Reuters

Ως προς τη γεύση του, πελάτης την περιέγραψε σαν ένα συνδυασμό μεταξύ καβουριού και αστακού, αλλά πιο «μαστιχωτό» και πιο πλούσια υφή. 

Επιστήμονες εξέφρασαν την ανησυχία τους όχι μόνο για την πιθανότητα κινδύνου για τη δημόσια υγεία, καθώς ενδέχεται το εν πολλοίς άγνωστο αυτό είδος να περιέχειι τοξίνες κα βαρέα μέταλλα, αλλά και τις ενδεχόμενες οικολογικές επιπτώσεις της αλίευσης με τράτα βυθού. Όμως, οι πελάτες εμφανίζονται ακάθεκτοι για να το δοκιμάσουν.

Ράμεν με γιγάντιο… ισόποδο λάνσαρε εστιατόριο της Ταϊπέι-3
Φωτ.: Reuters

Τα γιγάντια ισόποδα -μακρινός ξάδερφος των καβουριών και των γαρίδων- είναι το μεγαλύτερο μεταξύ χιλιάδων ειδών καρκινοειδών. 

Απαντώνται συνήθως σε βάθος από 170 – 2.140 μέτρων στον ωκεανό. 

Πηγή: Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT