Κόσοβο: Νέα συγκέντρωση Σέρβων στα βόρεια – Σε επιφυλακή το ΝΑΤΟ

Κόσοβο: Νέα συγκέντρωση Σέρβων στα βόρεια – Σε επιφυλακή το ΝΑΤΟ

Εκατοντάδες Σέρβοι άρχισαν να συγκεντρώνονται μπροστά στο δημαρχείο της Ζβεκάν, 45 χιλιόμετρα βόρεια της Πρίστινας

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέλη της ειρηνευτικής ομάδας του ΝΑΤΟ στο Κόσοβο, τοποθέτησαν σήμερα Τετάρτη μεταλλικούς φράχτες και αγκαθωτό σύρμα σε πόλη που βρίσκεται στα βόρεια, μετά τις συγκρούσεις με Σέρβους πολίτες, κατά τις οποίες τραυματίστηκαν 30 ξένοι στρατιώτες.

Κόσοβο: Νέα συγκέντρωση Σέρβων στα βόρεια – Σε επιφυλακή το ΝΑΤΟ-1

Εκατοντάδες Σέρβοι άρχισαν να συγκεντρώνονται μπροστά στο δημαρχείο της Ζβεκάν, 45 χιλιόμετρα βόρεια της Πρίστινας, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων προσπαθειών τους να καταλάβουν τα γραφεία ενός εκ των δήμων, όπου Αλβανοί πολίτες ανέλαβαν καθήκοντα την περασμένη εβδομάδα.

Το NATO αποφάσισε να στείλει 700 ακόμα στρατιώτες στο βόρειο Κόσοβο προκειμένου να περιορίσει τις βίαιες διαμαρτυρίες μετά τις συγκρούσεις της Δευτέρας.

Υπενθυμίζεται ότι οι Σέρβοι επιμένουν πως οι Αλβανοί δήμαρχοι και η αστυνομία του Κοσόβου θα πρέπει να αποχωρήσουν από το βόρειο μέρος της χώρας.

Η Σερβία, από την πλευρά της, έχει θέσει τον στρατό της σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού και έχει στείλει ακόμη περισσότερους στρατιώτες στα σύνορα με το Κόσοβο.

Κόσοβο: Νέα συγκέντρωση Σέρβων στα βόρεια – Σε επιφυλακή το ΝΑΤΟ-2

Σημειώνεται ότι το Κόσοβο είναι πρώην επαρχία της Σερβίας και η διακήρυξη της ανεξαρτησίας το 2008 δεν έχει αναγνωριστεί από το Βελιγράδι. Οι Αλβανοί αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, αλλά στη βόρεια πλευρά της χώρας, που συνορεύει με τη Σερβία, εξακολουθεί να υπάρχει μια δυσαρεστημένη σερβική μειονότητα.

Πηγή: Associated Press

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT