Ιορδανία: Απόψε ο βασιλικός γάμος του διαδόχου Χουσεΐν, παρουσία του πρίγκιπα Oυίλιαμ

Ιορδανία: Απόψε ο βασιλικός γάμος του διαδόχου Χουσεΐν, παρουσία του πρίγκιπα Oυίλιαμ

Ανάμεσα στους καλεσμένους η Τζιλ Μπάιντεν και πολλά μέλη βασιλικών οικογενειών της Ευρώπης

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απόψε πραγματοποιείται ο γάμος του 28χρονου πρίγκιπα – διαδόχου της Ιορδανίας, Χουσεΐν μπιν Αμπντάλα Β’, με τη σαουδαραβικής υπηκοότητας  Ράτζουα Αλ-Σάιφ. Η θρησκευτική τελετή θα πραγματοποιηθεί το βράδυ στο παλάτι Ζαχράν του Αμμάν, εκεί όπου παντρεύτηκαν οι γονείς του, βασιλιάς Αμπντάλα και βασίλισσα Ράνια, το 1993.

Την τελευταία στιγμή επιβεβαιώθηκε πως στον γάμο θα δώσουν το «παρών» ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας, Ουίλιαμ και Κέιτ, καθώς οι δύο διάδοχοι διατηρούν φιλικές σχέσεις. 

Ανάμεσα στους υψηλούς προσκεκλημένους της γαμήλιας δεξίωσης που θα παραθέσουν ο βασιλιάς Αμπντάλα Β’ και η Βασίλισσα Ράνια -εκτός από το πριγκιπικό ζεύγος της Βρετανίας- είναι αρκετοί Ευρωπαίοι γαλοζοαίματοι, όπως ο πρίγκιπας Φρεντερίκ και η πριγκίπισσα Μαίρη της Δανίας, η πριγκίπισσα Βικτόρια και ο πρίγκιπας Ντανιέλ της Σουηδίας και ο πρίγκιπας Χάακον της Νορβηγίας. Επίσης θα παρευρεθούν η βασίλισσα Μαξίμα και ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ της Ολλανδίας. 

Εκ των καλεσμένων που έχουν επιβεβαιώσει την παρουσία τους είναι η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Τζιλ Μπάιντεν, καθώς, σύμφωνα με το Associated Press, «ο πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, και η Πρώτη Κυρία έχουν βαθιά και μακροχρόνια φιλία με τους γονείς του πρίγκιπα διαδόχου».

Οπως αναφέρει το Αrabnews, μετά τη γαμήλια τελετή το ζευγάρι θα κατευθυνθεί στο Παλάτι Αλ-Χουσεϊνία της ιορδανικής πρωτεύουσας με συνοδεία αυτοκινητοπομπής που θα περιλαμβάνει οκτώ κόκκινα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού και έντεκα μοτοσικλέτες.

«Δεν είναι απλώς ένας γάμος, είναι η παρουσίαση του μελλοντικού βασιλιά της Ιορδανίας», δήλωσε ο πολιτικός αναλυτής, Αμέρ Σάμπαϊλεχ. 

Οι ειδικοί θεωρούν πως ο γάμος αποτελεί «συμφέρουσα συμμαχία» για τη βασιλική οικογένεια των Χασεμιών, ιστορικών αντιπάλων της οικογένειας Αλ Σαούντ, στα ανατολικά. Η Ιορδανία προσφάτως επιδίωξε στενότερους δεσμούς με τη Σαουδική Αραβία και με άλλα αραβικά κράτη του Κόλπου, που στο παρελθόν χορηγούσαν δισεκατομμύρια δολάρια στο Αμμάν. 

Ιορδανία: Απόψε ο βασιλικός γάμος του διαδόχου Χουσεΐν, παρουσία του πρίγκιπα Oυίλιαμ-1
AP

Ιορδανία: Απόψε ο βασιλικός γάμος του διαδόχου Χουσεΐν, παρουσία του πρίγκιπα Oυίλιαμ-2
AP

Ιορδανία: Απόψε ο βασιλικός γάμος του διαδόχου Χουσεΐν, παρουσία του πρίγκιπα Oυίλιαμ-3
AP

Με πληροφορίες από Associated Press

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT