Ο Αντονι Μπλίνκεν θα μεταβεί στη Σαουδική Αραβία την προσεχή εβδομάδα

Ο Αντονι Μπλίνκεν θα μεταβεί στη Σαουδική Αραβία την προσεχή εβδομάδα

Ο Μπλίνκεν θα εξετάσει με τους Σαουδάραβες αξιωματούχους τη «στρατηγική συνεργασία» μεταξύ των δύο χωρών σε περιφερειακά και διμερή θέματα, διευκρινίζει η ανακοίνωση του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μάθιου Μίλερ.

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, θα μεταβεί την προσεχή εβδομάδα στη Σαουδική Αραβία, ανακοίνωσε σήμερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Το ταξίδι του Μπλίνκεν στο σουνιτικό βασίλειο πραγματοποιείται καθώς οι δύο χώρες έχουν μεσολαβητικό ρόλο στη σύγκρουση στο Σουδάν.

Ο Μπλίνκεν θα εξετάσει με τους Σαουδάραβες αξιωματούχους τη «στρατηγική συνεργασία» μεταξύ των δύο χωρών σε περιφερειακά και διμερή θέματα, διευκρινίζει η ανακοίνωση του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάθιου Μίλερ.

Θα συμμετάσχει επίσης σε υπουργική συνεδρίαση την Τετάρτη με το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου, στη συνέχεια την Πέμπτη στο Ριάντ σε συνεδρίαση του συνασπισμού των χωρών που πολεμούν την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT