Τουρκία: Ο Καλίν διορίστηκε και επίσημα επικεφαλής της ΜΙΤ

Τουρκία: Ο Καλίν διορίστηκε και επίσημα επικεφαλής της ΜΙΤ

Ο Χακάν Φιντάν, που ήταν αρχηγός της ΜΙΤ από το 2010, διορίστηκε το Σάββατο υπουργός Εξωτερικών στη νέα κυβέρνηση του Ερντογάν

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διόρισε, όπως αναμενόταν ευρέως, τον μέχρι πρότινος εκπρόσωπό του, τον Ιμπραχίμ Καλίν, επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (MIT), ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου της προεδρίας.

Ο Χακάν Φιντάν, που ήταν αρχηγός της ΜΙΤ από το 2010, διορίστηκε το Σάββατο υπουργός Εξωτερικών στη νέα κυβέρνηση του Ερντογάν.

Ο Καλίν είναι στενότατος συνεργάτης και σύμβουλός του Ερντογάν και αντικατέστησε τον Φιντάν στην ηγεσία της μυστικής υπηρεσίας.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι το υπουργείο Αμυνας ανέλαβε ο Γιασάρ Γκιουλέρ, ο μέχρι σήμερα Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας, όπως ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου ο Ερντογάν. 

Επιπλέον, στη θέση του αντιπροέδρου ορίστηκε ο Σεβντέτ Γιλμάζ, ενώ υπουργός Οικονομικών ονομάστηκε ο «πασάς» της τουρκικής οικονομίας, Μεχμέτ Σιμσέκ, επιβεβαιώνοντας τις πρόσφατες εκτιμήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τη νέα κυβέρνηση απουσιάζουν ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο πρώην υπουργός Αμυνας Χουλουσί Ακάρ, καθώς και ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλου.

Πηγή: Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT