Γαλλία: Τα νέα για την υγεία των παιδιών που τραυματίστηκαν στο Ανεσί είναι θετικά, λέει ο Μακρόν

Γαλλία: Τα νέα για την υγεία των παιδιών που τραυματίστηκαν στο Ανεσί είναι θετικά, λέει ο Μακρόν

Τα νέα για την υγεία των παιδιών που τραυματίστηκαν στο Ανεσί είναι θετικά, λέει ο Γάλλος πρόεδρος. Εκτός κινδύνου το μικρό κορίτσι από την Ολλανδία, ανακοίνωσε το ολλανδικό ΥΠΕΞ.

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα νέα «είναι θετικά» σχετικά με την κατάσταση της υγείας των παιδιών που τραυματίστηκαν στην επίθεση με μαχαίρι στο Ανεσί, στις γαλλικές Άλπεις, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

«Όλα όσα μου έχουν πει είναι σε θετική κατεύθυνση», πρόσθεσε ο Γάλλος ηγέτης.

«Η υγεία τους έχει σταθεροποιηθεί», είπε ο Μακρόν, που επισκέφθηκε σήμερα το πρωί το νοσοκομείο της Γκρενόμπλ, όπου νοσηλεύονται τρία παιδιά.

Ο Γάλλος πρόεδρος αναφέρθηκε κυρίως στην περίπτωση μιας μικρής Βρετανίδας που «έχει ξυπνήσει», «παρακολουθεί τηλεόραση, και αυτό είναι ήδη μια κακή ανάμνηση».

Όσο για «τη μικρή Ολλανδή, που λαμβάνει ιατρική φροντίδα στη Γενεύη, εκείνη πηγαίνει καλύτερα», συνέχισε ο Μακρόν, ενώ και ο πιο σοβαρά τραυματισμένος ενήλικας «έχει επίσης ξυπνήσει».

Στο μεταξύ, σήμερα το ολλανδικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε πως το κοριτσάκι από την Ολλανδία που είχε τραυματιστεί από την επίθεση με μαχαίρι στην πόλη Ανεσί, στις γαλλικές Άλπεις, είναι πλέον «εκτός κινδύνου».

«Με ανακούφιση μάθαμε πως η Ολλανδή που ήταν θύμα της επίθεσης με μαχαίρι χθες στο Ανεσί είναι εκτός κινδύνου», ανέφερε ο Ολλανδός ΥΠΕΞ, Βόπκε Χέκστρα, σε ανάρτησή του στο Twitter.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT