Ο Μπλίνκεν στην Κίνα την επόμενη εβδομάδα

Ο Μπλίνκεν στην Κίνα την επόμενη εβδομάδα

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Αντονι Μπλίνκεν πρόκειται να συναντηθεί με Κινέζους αξιωματούχους στο Πεκίνο στις 18 Ιουνίου.

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, θα μεταβεί στην Κίνα για «διπλωματικές συνομιλίες» την επόμενη εβδομάδα, μετέδωσε το πρακτορείο Associated Press επικαλούμενο ως πηγή μη κατονομαζόμενους Αμερικανούς αξιωματούχους.

Το πρακτορείο Reuters ανέφερε την Τετάρτη ότι ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας θα ταξιδέψει στην Κίνα εντός των επόμενων εβδομάδων, επικαλούμενο έναν αξιωματούχο που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του.

Σύμφωνα με το Associated Press, ο Μπλίνκεν θα συναντηθεί με Κινέζους αξιωματούχους στο Πεκίνο στις 18 Ιουνίου.

Ο Μπλίνκεν ματαίωσε το προγραμματισμένο ταξίδι του στην Κίνα στις αρχές του έτους, με αφορμή το κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι που είχε τότε εντοπιστεί να πετά πάνω από τις ΗΠΑ προτού καταρριφθεί τελικά από τον αμερικανικό στρατό πάνω από τον Ατλαντικό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT