Γαλλία: 17 προτάσεις δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης μόνο τον τελευταίο χρόνο

Γαλλία: 17 προτάσεις δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης μόνο τον τελευταίο χρόνο

Η κυβέρνηση της Ελιζαμπέτ Μπορν είδε σήμερα άλλη μία πρόταση μομφής, την κατά σειρά... 17η, να μην συγκεντρώνει τις απαιτούμενες ψήφους στην εθνοσυνέλευση.

35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η γαλλική εθνοσυνέλευση απέρριψε σήμερα, για 17η φορά τον τελευταίο χρόνο, μια πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης της Ελιζαμπέτ Μπορν την οποία κατέθεσε η αριστερή αντιπολίτευση (NUPES) με αφορμή το συνταξιοδοτικό.

Πέρα από τα κόμματα του συνασπισμού NUPES, υπέρ της μομφής τάχθηκε επίσης και το ακροδεξιό κόμμα Εθνικός Συναγερμός της Μαρίν Λεπέν, όχι όμως και το κεντροδεξιό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, με αποτέλεσμα η πρόταση να λάβει 239 ψήφους, αρκετά λιγότερες δηλαδή από τις 289 που απαιτούνταν για να εγκριθεί.

Η πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν εξέφρασε την ικανοποίηση της για το αποτέλεσμα της νέας ψηφοφορίας, ενώ χθες Κυριακή είχε δηλώσει ότι «ανά τακτά χρονικά διαστήματα ένα τμήμα της αντιπολίτευσης μας αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει εναλλακτική πλειοψηφία».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT