Συρία: Ατύχημα ελικοπτέρου με 22 Αμερικανούς στρατιώτες τραυματίες

Συρία: Ατύχημα ελικοπτέρου με 22 Αμερικανούς στρατιώτες τραυματίες

Τα αίτια αποτελούν αντικείμενο έρευνας, ανέφερε ο αμερικανικός στρατός

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είκοσι δύο μέλη των ένοπλων δυνάμεων των ΗΠΑ τραυματίστηκαν σε «ατύχημα» στο οποίο ενεπλάκη ελικόπτερο στη βορειοανατολική Συρία, ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Δευτέρας το μεικτό διοικητήριο που είναι αρμόδιο για τα στρατεύματα στη Μέση Ανατολή, η «κεντρική διοίκηση» (CENTCOM).

Δέκα εξ αυτών μεταφέρθηκαν σε δομές υγείας υψηλότερων δυνατοτήτων, εκτός του τομέα ευθύνης της CENTCOM, πρόσθεσε στο δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

Τα αίτια του «ατυχήματος», το οποίο ο αμερικανικός στρατός διευκρίνισε πως έγινε προχθές Κυριακή, αποτελούν αντικείμενο έρευνας που διενεργείται, αν και «δεν αναφέρθηκαν εχθρικά πυρά», κατά την ίδια ανακοίνωση.

Νεκρός Ρώσος στρατιώτης από τουρκικά πυρά

Εξάλλου τη Δευτέρα ένας Ρώσος μαχητής σκοτώθηκε και αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν στη βόρεια επαρχία του Χαλεπίου, ανέφερε ένας παρατηρητής πολέμου και μια κουρδική πηγή ασφαλείας.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο παρακολουθεί τις συγκρούσεις στη Συρία, είπε ότι οι ρωσικές απώλειες σημειώθηκαν όταν η αυτοκινητοπομπή τους χτυπήθηκε από τουρκικούς βομβαρδισμούς.

Η πηγή ασφαλείας είπε ότι η επίθεση προήλθε από περιοχή όπου αναπτύσσονται τουρκικά στρατεύματα και ότι οι τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομείο σε κοντινή περιοχή που ελέγχεται από τις κουρδικές δυνάμεις.

Η Ρωσία παρενέβη στη σύγκρουση της Συρίας το 2015, χρησιμοποιώντας αεροπορικές επιδρομές και αναπτύσσοντας συμβούλους, καθώς και στρατιωτική αστυνομία για να βοηθήσει τον Πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ να ανακτήσει εδάφη από τους αντάρτες, ορισμένοι από τους οποίους υποστηρίζονται από την Τουρκία.

Αξιωματούχος του τουρκικού υπουργείου Αμυνας δήλωσε τη Δευτέρα ότι οι αναφορές ότι οι τουρκικές δυνάμεις βομβάρδισαν θέσεις στη βόρεια ύπαιθρο του Χαλεπίου και χτύπησαν ρωσικό τεθωρακισμένο όχημα ήταν «αναληθείς».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT