Τουρκία: Στο εδώλιο ξανά την Πέμπτη ο Ιμάμογλου

Τουρκία: Στο εδώλιο ξανά την Πέμπτη ο Ιμάμογλου

Κατηγορείται για παρέμβαση σε δημόσιο διαγωνισμό όταν ήταν δήμαρχος στο Μπεϊλίκντουζου

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου πρόκειται να βρεθεί ξανά την Πέμπτη ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης και επιφανές στέλεχος της τουρκικής αντιπολίτευσης, Εκρέμ Ιμάμογλου.

Κατά του Δημάρχου του Μητροπολιτικού Δήμου Κωνσταντινούπολης έχει κατατεθεί μήνυση με ποινή φυλάκισης από 3 έως 7 χρόνια, με την κατηγορία της παρέμβασης σε δημόσιο διαγωνισμό υπέρ εταιρείας που φέρεται να μην πληρούσε τα κριτήρια συμμετοχής. Η υπόθεση αφορά τη θητεία του ως Δημάρχου του Μπεϊλίκντουζου.

Η διαδικασία ξεκίνησε με έρευνα του Υπουργείου Εσωτερικών σχετικά με τον διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στις 29 Δεκεμβρίου 2015.

Η Πολιτική Επιθεώρηση του Υπουργείου Εσωτερικών έστειλε την έκθεσή της στην Γενική Εισαγγελία του Μπουγιουκτσέκμετσε. Στο κατηγορητήριο που ετοίμασε η εκεί εισαγγελία υποστηρίχθηκε ότι το δημόσιο υπέστη ζημία 250 χιλιάδων τουρκικών λιρών.

Η εισαγγελία ολοκλήρωσε την έρευνά της εκδίδοντας κατηγορητήριο κατά επτά πολιτών, μεταξύ των οποίων και ο κ. Ιμάμογλου, με την κατηγορία της παρέμβασης σε διαγωνισμό και απαίτηση ποινής φυλάκισης από 3 έως 7 χρόνια.

Ο δικηγόρος του υποστήριξε ότι ο κ. Ιμάμογλου δεν συμμετείχε σε κανένα στάδιο της διαδικασίας του διαγωνισμού, δεν έδωσε οδηγίες και δεν έβαλε την υπογραφή του. 

Η πρώτη εκδίκαση της υπόθεσης θα διεξαχθεί στις 15 Ιουνίου.

Στην προηγούμενη υπόθεση όπου ο κ. Ιμάμογλου δικάστηκε για εξύβριση των μελών του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου (YSK), ο δικαστής δήλωσε ότι ο κατηγορούμενος διέπραξε το αδίκημα της «προσβολής» «κατά των δημοσίων λειτουργών που εργάζονται ως επιτροπή (μέλη YSK)», και ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης καταδικάστηκε σε φυλάκιση 31 μηνών. Η καταδίκη αυτή απέτρεψε την κατάθεση υποψηφιότητάς τους για την προεδρία της Τουρκίας στις 14 Μαΐου.

Πηγή: NTV

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT