Ουκρανία: Στους 10 οι νεκροί από τα ρωσικά πλήγματα στην Κρεβί Ρι

Ουκρανία: Στους 10 οι νεκροί από τα ρωσικά πλήγματα στην Κρεβί Ρι

«Ενας άνθρωπος παραμένει κάτω από τα συντρίμμια και 28 τραυματίστηκαν, από τους οποίους οι 12 νοσηλεύονται», δήλωσε ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της Κρεβί Ρι

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ρωσικά πλήγματα στη βιομηχανική πόλη Κρεβί Ρι, στην κεντρική Ουκρανία, στοίχισαν σήμερα τα χαράματα τη ζωή σε τουλάχιστον δέκα ανθρώπους, σύμφωνα με νέο απολογισμό που ανακοινώθηκε από τις τοπικές αρχές.

«Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν, ένας άλλος παραμένει κάτω από τα συντρίμμια, 28 άνθρωποι τραυματίστηκαν, από τους οποίους 12 νοσηλεύονται», ανέφερε μέσω της εφαρμογής Telegram ο Ολεκσάντρ Βιλκούλ, επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της Κρεβί Ρι, γενέτειρας προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Σε βίντεο, το οποίο δημοσίευσε ο ίδιος ο Ζελένσκι, αποτυπώνεται το μέγεθος της καταστροφής στο σημείο.

Ο δήμαρχος του Χαρκόβου (ανατολικά) έκανε λόγο, μέσω Telegram, για πλήγματα ρωσικών UAVs σε πολιτικές υποδομές, ανάμεσά τους αποθήκη και κτίριο εταιρείας κοινής ωφέλειας, χωρίς να μιλήσει για θύματα.

Οι σειρήνες της αεράμυνας ηχούσαν για ώρες, κατά τη διάρκεια της νύχτας, σχεδόν σε ολόκληρη την Ουκρανία.

Πάντως, ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης του Κιέβου, Σέρχιι Πόπκο, διαβεβαίωσε ότι η αεροπορική επιδρομή της Ρωσίας εναντίον της ουκρανικής πρωτεύουσας αποκρούστηκε και πως όλοι οι πύραυλοι που κατευθύνονταν στην πόλη καταστράφηκαν. «Δεν έχουμε λάβει πληροφορίες για θύματα ή για ζημιές μέχρι στιγμής», πρόσθεσε ο Σ. Πόπκο μέσω Telegram.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters, AFP

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT