Ουκρανία: Πυραυλική επίθεση των Ρώσων σε Οδησσό και Ντονέτσκ – Τουλάχιστον έξι νεκροί

Ουκρανία: Πυραυλική επίθεση των Ρώσων σε Οδησσό και Ντονέτσκ – Τουλάχιστον έξι νεκροί

Τα τρία θύματα ήταν υπάλληλοι εμπορικής αποθήκης - Φόβοι για παγιδευμένους κάτω από τα ερείπια

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 13 τραυματίστηκαν σε επίθεση με πυραύλους που εξαπολύθηκε από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις στην Οδησσό, ουκρανικό λιμάνι στρατηγικής σημασίας στο νότιο τμήμα της χώρας, ανακοίνωσε την Τετάρτη αξιωματικός του ουκρανικού στρατού.

Οι τρεις νεκροί ήταν υπάλληλοι εμπορικής αποθήκης που χτυπήθηκε από ρωσικό πύραυλο κρουζ τύπου Καλίμπρ, ανέφερε μέσω της πλατφόρμας Telegram ο Σερχίι Μπρατσούκ, εκπρόσωπος της στρατιωτικής διοίκησης Οδησσού.

Υπάρχουν όμως φόβοι ότι κάτω από τα ερείπια μπορεί να βρίσκονται και άλλοι άνθρωποι.

Κατά τον ίδιο, εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε χώρο όπου βρίσκεται εμπορικό κέντρο, σε αποθήκη αλυσίδας καταστημάτων λιανικής.

Η στρατιωτική διοίκηση Οδησσού ανέφερε πως δυο πύραυλοι καταρρίφθηκαν στον εναέριο χώρο της πόλης. Δεν διευκρίνισε πόσοι εκτοξεύθηκαν.

Σε ανάρτησή του το υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας γράφει ότι «τη νύχτα της 14ης Ιουνίου, ο ρωσικός στρατός κατοχής κατεύθυνε τέσσερις βολές εναντίον της πολιτικής υποδομής της Οδησσού. Ενα επιχειρηματικό κέντρο, ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα, ένα συγκρότημα κατοικιών, καταστήματα τροφίμων και άλλα υπέστησαν ζημιές».

«Ο στρατός της Ρωσικής Ομοσπονδίας προκάλεσε την καταστροφή 1000 τετραγωνικών μέτρων και φωτιά σε έκταση 400 τ.μ. Τρεις άνθρωποι πέθαναν, άλλοι επτά τραυματίστηκαν. Αυτή τη στιγμή η ανάλυση των συντριμμιών βρίσκεται σε εξέλιξη, ενδέχεται να υπάρχουν ακόμα άτομα κάτω από αυτά», διευκρίνισε το υπουργείο Εσωτερικών.

Σε μια άλλη πυραυλική επίθεση τα ξημερώματα της Τετάρτης, οι ρωσικές δυνάμεις σκότωσαν τρεις αμάχους στην ανατολική περιοχή του Ντόνετσκ, δήλωσε ο Ουκρανός περιφερειάρχης Πάβλο Κιριλένκο στο Facebook.

Ο ίδιος ανέφερε ότι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Κραματόρσκ και ένας άλλος στην Κοστιαντίνιφκα.

Ουκρανία: Πυραυλική επίθεση των Ρώσων σε Οδησσό και Ντονέτσκ – Τουλάχιστον έξι νεκροί-1
Εικόνα από τη ρωσική επίθεση στο Κραματόρσκ (φωτ.: Reuters)

«Οι πύραυλοι… χτύπησαν ιδιωτικές κατοικίες στις πόλεις και προκάλεσαν σημαντικές ζημιές: στο Καρματόρσκ, τουλάχιστον πέντε κατοικίες καταστράφηκαν και πω από 20 υπέστησαν ζημιές στην Κοστιαντίνιφκα», έγραψε στην ανάρτησή του.

Η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε ότι κατέστρεψε τρεις πυραύλους και εννέα ντρόουν κατά τη διάρκεια της νύχτας στην περιοχή.

Επίσης η ουκρανική αεράμυνα ανέφερε και την κατάρριψη τριών ρωσικών καταδρομικών ντρόουν που επιχείρησαν να επιτεθούν στην περιοχή του Ντνιπροπετρόφσκ μέσα στη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη.

Στους 12 οι νεκροί στο Κρεβί Ρι

Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι ο αριθμός των θυμάτων από την επίθεση τα ξημερώματα της Τρίτης στη γενέτειρα του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Κρεβί Ρι, έχει αυξηθεί στα 12. Υπάρχουν ακόμη 36 τραυματίες.

«Δυστυχώς, υπάρχουν ήδη 12 θύματα – ένας 67χρονος πέθανε χθες το βράδυ από εγκαύματα που ήταν ασύμβατα με τη ζωή», ανέφερε σε ανάρτησή του ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της πόλης, Ολεξάντρ Βιλκούλ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ukrinform

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT