Η εφεύρεσή του κινεί τον κόσμο, εκείνος πέθανε αφήνοντας χρέη

Η εφεύρεσή του κινεί τον κόσμο, εκείνος πέθανε αφήνοντας χρέη

15 Ιουλίου 1844: Ο Charles Goodyear κατοχυρώνει την πατέντα για τον βουλκανισμό του καουτσούκ, φέρνοντας την επανάσταση στη βιομηχανία των ελαστικών

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

15 Ιουλίου 1844 

Ο Charles Goodyear κατοχυρώνει την πατέντα για τον βουλκανισμό του καουτσούκ, φέρνοντας την επανάσταση στη βιομηχανία των ελαστικών και ανοίγοντας τον δρόμο για άπειρες βιομηχανικές εφαρμογές, από τα λάστιχα των αυτοκινήτων και τις γόμες των μολυβιών έως τα σωσίβια, τις μπάλες, τα γάντια και τα αθλητικά παπούτσια. 

Όλα οφείλονται στους αδιάκοπους πειραματισμούς του Goodyear και στην αποφασιστικότητά του να λύσει ένα από τα μεγαλύτερα αινίγματα της βιομηχανίας του 19ου αιώνα. Ο ίδιος ο εφευρέτης, ωστόσο, δεν απόλαυσε ποτέ τους καρπούς του δημιουργήματός του. Αφιέρωσε τη ζωή του, θυσίασε την περιουσία της οικογένειάς του αλλά και την υγεία του για να μετατρέψει το καουτσούκ σε βιομηχανικό προϊόν, όμως πέθανε αφήνοντας πίσω του χρέη. Όσο για τη γνωστή εταιρεία ελαστικών, αυτή θα ονομαζόταν προς τιμήν του τέσσερις δεκαετίες μετά τον θάνατό του. 

Ο Charles Goodyear γεννήθηκε στο Νιου Χέιβεν το 1800 και ήταν 33 ετών όταν αποφάσισε να ασχοληθεί με το καουτσούκ, τη δεκαετία του 1830, αφότου η επιχείρηση σιδερικών του πατέρα του χρεοκόπησε.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Moneyreview.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT