Αζερμπαϊτζάν: Συνοριοφύλακας τραυματίστηκε κοντά στο Ναγκόρνο – Καραμπάχ

Αζερμπαϊτζάν: Συνοριοφύλακας τραυματίστηκε κοντά στο Ναγκόρνο – Καραμπάχ

Η υπηρεσία φύλαξης των συνόρων του Αζερμπαϊτζάν δήλωσε πως ο φρουρός τραυματίστηκε από αρμενικά πυρά

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η υπηρεσία φύλαξης των συνόρων του Αζερμπαϊτζάν δήλωσε πως ένας φρουρός της τραυματίστηκε σήμερα από αρμενικά πυρά, ύστερα από αυτό που η Αρμενία λέει ότι ήταν μια προσπάθεια δυνάμεων του Μπακού να υψώσουν τη σημαία του Αζερμπαϊτζάν σε αρμενικό έδαφος.

Σε μια ανακοίνωση η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας της Αρμενίας ανέφερε πως ομάδα Αζέρων συνοριοφρουρών αποπειράθηκε να διασχίσει μια γέφυρα πάνω από τον ποταμό Χακάρι, που αποτελεί το διεθνές αναγνωρισμένο σύνορο ανάμεσα στις δύο χώρες, και να υψώσει σημαία σε αρμενικό έδαφος. Ανέφερε πως η προσπάθεια αυτή αποτράπηκε.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, η συνοριοφυλακή του Αζερμπαϊτζάν δήλωσε πως ένας φρουρός της δέχεται τις πρώτες βοήθειες έπειτα από πυροβολισμούς.

Η γέφυρα βρίσκεται στην αρχή του διαδρόμου Λατσίν, της τελευταίας εναπομείνασας διαδρομής που συνδέει την Αρμενία με τη διαφιλονικούμενη περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ, το οποίο αναγνωρίζεται διεθνώς ως τμήμα του Αζερμπαϊτζάν, αλλά κατοικείται κυρίως από Αρμένιους.

Ο δρόμος, που αστυνομεύεται από στρατιώτες ρωσικής ειρηνευτικής δύναμης, έχει αποκλειστεί για το μεγαλύτερο μέρος της κυκλοφορίας από τον Δεκέμβριο, όταν Αζέροι πολίτες που παρουσίαζαν τους εαυτούς τους ως ακτιβιστές για το περιβάλλον, ξεκίνησαν τον αποκλεισμό του.

Τον Απρίλιο, στρατιώτες του Αζερμπαϊτζάν εγκατέστησαν σημείο ελέγχου στο δρόμο.

Η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν αντιπαρατέθηκαν σε δύο πολέμους για το Ναγκόρνο Καραμπάχ. Το 2020, το Αζερμπαϊτζάν ανακατέλαβε τμήματα εδάφους που είχε χάσει σε μια σύγκρουση μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης στις αρχές των χρόνων του 1990.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT