Τουρκία: Βγήκαν… όπλα για ένα χωράφι – Εννέα νεκροί και δύο τραυματίες

Τουρκία: Βγήκαν… όπλα για ένα χωράφι – Εννέα νεκροί και δύο τραυματίες

Η διένεξη ξέσπασε μεταξύ δύο οικογενειών που βρίσκονταν σε διαξιφισμό για την ιδιοκτησία καλλιεργήσιμης έκτασης στο Ντιγιάρμπακιρ.

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι δύο τραυματίστηκαν σήμερα στη νοτιοανατολική Τουρκία στο πλαίσιο διένεξης για εδαφικές διεκδικήσεις, ανακοίνωσαν οι τοπικές Αρχές.

«Δυστυχώς, οκτώ συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους και τρεις τραυματίστηκαν», δήλωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας του Ντιγιάρμπακιρ, ο Αλί Ιχσάν Σου, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ενώ λίγο αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του και ένας από τους τραυματίες.

Σύμφωνα με τις τουρκικές Αρχές, η διένεξη ξέσπασε μεταξύ δύο οικογενειών που βρίσκονταν σε διαξιφισμό για την ιδιοκτησία μιας καλλιεργήσιμης έκτασης 20 στρεμμάτων στην περιοχή Μπισμίλ, στην επαρχία Ντιγιάρμπακιρ, όπου οι κάτοικοι στην πλειοψηφία τους είναι Κούρδοι.

Εικόνες που μεταδόθηκαν από τουρκικά μέσα ενημέρωσης δείχνουν τα πτώματα έξι ανδρών, ενώ τουλάχιστον τρεις από αυτούς τους άνδρες παρουσιάζονται να κρατούν Καλάσνικοφ.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων DHA, η διένεξη κλιμακώθηκε αφού μια από τις οικογένειες άναψε φωτιά στην επίμαχη έκταση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Anadolu

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT