Ρεπουμπλικανοί: Στην κούρσα του χρίσματος και ο κουβανικής καταγωγής δήμαρχος του Μαϊάμι

Ρεπουμπλικανοί: Στην κούρσα του χρίσματος και ο κουβανικής καταγωγής δήμαρχος του Μαϊάμι

Ο Φράνσις Σουάρεζ προέρχεται από την πολιτεία όπου απόλυτος κυρίαρχος θεωρείται ο κυβερνήτης Ρον ΝτεΣάντις

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο δήμαρχος του Μαϊάμι Φράνσις Σουάρεζ ανακοίνωσε την Πέμπτη την υποψηφιότητά του για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, το οποίο διεκδικούν μεταξύ άλλων ο Ρον ΝτεΣάντις και ο Ντόναλντ Τραμπ

Ο 45χρονος δήμαρχος, ο μοναδικός ισπανόφωνος υποψήφιος μέχρι στιγμής, κατέθεσε την υποψηφιότητα στην Ομοσπονδιακή Εκλογική Επιτροπή την Τετάρτη. Μια μέρα μετά, στην εκπομπή «Good Morning America» του ABC, ο Σουάρεζ προσπάθησε επανειλημμένα να αποφύγει να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με τη συμπεριφορά του Ντόναλντ Τραμπ λέγοντας ότι δεν γνωρίζει «όλες τις λεπτομέρειες για το πώς χειρίστηκε απόρρητες πληροφορίες».

Όταν οι δημοσιογράφοι του ανέφεραν ότι βάζει υποψηφιότητα εναντίον του Τραμπ, ο Σουάρεζ απάντησε: «Βλέπετε, εδώ είναι που κάνετε λάθος. Διεκδικώ την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών και κατεβαίνω ενάντια στην Αμερική του Τζο Μπάιντεν – μια Αμερική όπου οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι, μια Αμερική όπου η Αμερική γίνεται πιο αδύναμη, μια Αμερική όπου αν δεν αλλάξουν τα πράγματα η Κίνα θα είναι η μόνη υπερδύναμη. Γι’ αυτό κατεβαίνω υποψήφιος».

Ο Σουάρες, πρόεδρος της Διάσκεψης των Δημάρχων των ΗΠΑ, είναι γιος του πρώτου δημάρχου του Μαϊάμι, κουβανικής καταγωγής. Έχει αποσπάσει την προσοχή τα τελευταία χρόνια για τις προσπάθειές του να προσελκύσει εταιρείες τεχνολογίας, με στόχο να μετατρέψει την πόλη στην επόμενη Silicon Valley.

Ο Σουάρεζ, επιδιώκει να γίνει ο πρώτος εν ενεργεία δήμαρχος που εκλέγεται πρόεδρος, σε μια μάχη που περιλαμβάνει τον κυβερνήτη της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις, τον πρώην αντιπρόεδρο Μάικ Πενς, τον γερουσιαστή Τιμ Σκοτ από τη Νότια Καρολίνα, την πρώην πρέσβειρα των Ηνωμένων Εθνών Νίκι Χέιλι και τον πρώην κυβερνήτη του Νιου Τζέρσεϊ Κρις Κρίστι.

Ο Σουάρεζ έχει δηλώσει ότι δεν υποστήριξε τον Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του 2016 ή του 2020.

Πηγή: Αssociated Press

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT