Αφρικανική ειρηνευτική αποστολή σε Πολωνία, Ουκρανία, Ρωσία

Αφρικανική ειρηνευτική αποστολή σε Πολωνία, Ουκρανία, Ρωσία

Ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής, Σίριλ Ραμαφόζα, θα συναντηθεί με τον Ζελένσκι στην Ουκρανία και τον Πούτιν στην Αγία Πετρούπολη.

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αφρικανοί ηγέτες θα προτείνουν σειρά «μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης» μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, σύμφωνα με ένα προσχέδιο συμφωνίας που είδε σήμερα το Reuters.

Τα μέτρα αυτά θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν την απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων από την Ουκρανία, την απομάκρυνση των τακτικών πυρηνικών όπλων από την Λευκορωσία, την αναστολή εντάλματος σύλληψης του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν που εξέδωσε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο και την ελάφρυνση των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη Μόσχα.

Θα μπορούσε να ακολουθήσει μια συμφωνία παύσης των εχθροπραξιών, η οποία θα πρέπει να συνοδεύεται από διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης, αναφέρεται στο έγγραφο.

Ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής, Σίριλ Ραμαφόζα, έφθασε σήμερα στην Πολωνία, ενώ αναμένεται να επισκεφθεί την Ουκρανία και τη Ρωσία στο πλαίσιο της αφρικανικής ειρηνευτικής αποστολής, ανακοίνωσε το γραφείο του σήμερα.

Ο Ραμαφόζα θα συναντηθεί με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην Ουκρανία αύριο Παρασκευή και με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στην Αγία Πετρούπολη το Σάββατο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT