Ναυάγιο στην Πύλο: Οι επικοινωνίες της ακτιβίστριας Ναουάλ Σουφί με το μοιραίο σκάφος

Ναυάγιο στην Πύλο: Οι επικοινωνίες της ακτιβίστριας Ναουάλ Σουφί με το μοιραίο σκάφος

Τα τελευταία 24ωρα, η ακτιβίστρια Ναουάλ Σουφί καταγράφει στην προσωπική της σελίδα στο Facebook πληροφορίες για το αλιευτικό «Αντριάνα» και επικοινωνίες που, όπως γράφει, είχε με μετανάστες πάνω στο πλοίο

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα τελευταία 24ωρα, η ακτιβίστρια Ναουάλ Σουφί καταγράφει στην προσωπική της σελίδα στο Facebook πληροφορίες για το αλιευτικό «Αντριάνα» και επικοινωνίες που, όπως γράφει, είχε με μετανάστες πάνω στο πλοίο πριν αυτό ναυαγήσει στα πιο βαθιά νερά της Μεσογείου, ανοιχτά της Πύλου

Στις 13 Ιουνίου, και ώρα 7:47 το απόγευμα, η Σουφί μεταφέρει πληροφορίες από το πλοίο, και τη μαρτυρία ενός μετανάστη που κάνει λόγο για έξι νεκρούς και δύο σε κρίσιμη κατάσταση: «17:56: Ένα αεροπλάνο πετά κοντά στο σκάφος που βρίσκεται σε κίνδυνο. Η Ελλάδα ανακοίνωσε ότι θα μεταφέρει νερό και τρόφιμα στο σκάφος που βρίσκεται σε κίνδυνο. Ενα εμπορικό πλοίο βρίσκεται κοντά στο σκάφος. Εξι μετανάστες είναι νεκροί, σύμφωνα με τη μαρτυρία ενός από τους μετανάστες. (Ελπίζω ειλικρινά να διαψευστώ). Δύο άλλοι είναι σε κρίσιμη κατάσταση».

Σε άλλο σημείο αναφέρει πως μία από τις γυναίκες που επέβαιναν στο πλοίο, με την οποία είχε συνομιλήσει, έχει επιβεβαιωμένα χάσει τη ζωή της. 

«Επιβεβαίωσα την είδηση του θανάτου της κοπέλας που μου είχε τηλεφωνήσει από το καταραμένο πλοίο. Πέθανε κλειδωμένη στο αμπάρι μαζί με άλλες οικογένειες». 

Η Σουφί μοιράστηκε φωτογραφίες που όπως λέει, ανήκουν σε αγνοούμενους μετανάστες. 

«Ποιος είναι υπεύθυνος; Ολοι! Όλη η Ευρώπη φταίει για αυτό το μακελειό! Οι μεταναστευτικές πολιτικές τα τελευταία χρόνια έχουν οδηγήσει σε αυτή την τραγική κατάσταση. Δεν μπορούμε απλώς να κουνάμε το δάχτυλο στον μοναδικό υπεύθυνο χωρίς να αντιμετωπίσουμε τις βαθύτερες αιτίες αυτών των φρικαλεοτήτων εναντίον ανυπεράσπιστων ανθρώπινων όντων», γράφει μεταξύ άλλων στην τελευταία της ανάρτηση.
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT