Πούτιν: Τα F-16 που θα σταλούν στην Ουκρανία «θα καούν» όπως τα δυτικά άρματα

Πούτιν: Τα F-16 που θα σταλούν στην Ουκρανία «θα καούν» όπως τα δυτικά άρματα

«Τα άρματα» που παρέδωσαν χώρες του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία «καίγονται», «το ίδιο θα γίνει και με τα F-16», είπε ο Πούτιν στην ομιλία του στο Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης.

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα μαχητικά F-16 που θα σταλούν στην Ουκρανία από τους συμμάχους της «θα καούν», προειδοποίησε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Τον περασμένο μήνα ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έδωσε το πράσινο φως για την αποστολή μαχητικών F-16 στην Ουκρανία. Μέχρι στιγμής ωστόσο, δεν έχει διευκρινιστεί το ακριβές χρονοδιάγραμμα της παράδοσης των αεροσκαφών, ούτε ο αριθμός τους.

«Τα άρματα (σ.σ. που παρέδωσαν χώρες του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία) καίγονται. Το ίδιο θα γίνει και με τα F-16», είπε ο Πούτιν στην ομιλία του στο Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης.

Ένα από τα εμπόδια γύρω από την παράδοση των F-16 στην Ουκρανία είναι η εύρεση ασφαλών βάσεων από τις οποίες θα απογειώνονται. Κι αυτό γιατί πολλά ουκρανικά αεροδρόμια έχουν βομβαρδιστεί από τη Ρωσία.

Στο τραπέζι έχει πέσει η ιδέα να σταθμεύουν αυτά τα αεροσκάφη σε αεροπορικές βάσεις γειτονικών χωρών που στηρίζουν την Ουκρανία. Στην περίπτωση που τα μαχητικά «βρίσκονται σε βάσεις εκτός της Ουκρανίας, θα δούμε τι θα κάνουμε με αυτές τις βάσεις, πώς θα τις πλήξουμε», απείλησε ο Πούτιν. «Υπάρχει σημαντικός κίνδυνος να εμπλακεί ακόμη περισσότερο το ΝΑΤΟ σε αυτή τη σύγκρουση», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT