Ο Κινέζος πρωθυπουργός στο Βερολίνο

Ο Γερμανός πρόεδρος, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ, ζήτησε από τον Κινέζο πρωθυπουργό, Λι Τσιάνγκ, το Πεκίνο να ασκήσει επιρροή στη Ρωσία προς την κατεύθυνση της ειρήνευσης.

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Κίνα θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το παγκόσμιο πολιτικό της βάρος και να επηρεάσει τη Ρωσία προκειμένου η τελευταία να εργαστεί για την ειρήνη, δήλωσε ο ομοσπονδιακός πρόεδρος Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ με το βλέμμα προφανώς στραμμένο στον πόλεμο στην Ουκρανία, υποδεχόμενος νωρίτερα σήμερα τον Κινέζο πρωθυπουργό, Λι Τσιάνγκ, στο προεδρικό ανάκτορο Bellevue.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της προεδρίας Κέρστιν Γκάμελιν, ο κ. Σταϊνμάιερ δήλωσε στον συνομιλητή του ότι η συνεργασία της Γερμανίας με την Κίνα, η οποία είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της σε προϊόντα, παραμένει σημαντική μεν αλλά έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια.

«Η Κίνα είναι ένας εταίρος για τη Γερμανία και την Ευρώπη, αλλά εξελίσσεται όλο και περισσότερο σε ανταγωνιστή και αντίπαλο στο πολιτικό πεδίο», ανέφερε ο ομοσπονδιακός πρόεδρος.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν, επίσης, για τις σχέσεις της Κίνας με τις ΗΠΑ, με τον κ. Σταϊνμάιερ να τονίζει την ιδιαίτερη σημασία των σινοαμερικανικών σχέσεων για την παγκόσμια ασφάλεια και συνεργασία και να απευθύνει έκκληση για «ενίσχυση των διαύλων επικοινωνίας».

Ο Λι Τσιάνγκ βρίσκεται στο Βερολίνο επικεφαλής αντιπροσωπείας υπουργών της Κίνας, οι οποίοι θα συμμετάσχουν αύριο στις διακυβερνητικές διαβουλεύσεις με τους Γερμανούς ομολόγους τους και τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT