Σοϊγκού: Η Ουκρανία σχεδιάζει πυραυλικά πλήγματα στην Κριμαία

Σοϊγκού: Η Ουκρανία σχεδιάζει πυραυλικά πλήγματα στην Κριμαία

Ο Ρώσος υπουργός Αμυνας προειδοποίησε ότι η Ρωσία θα αντεπιτεθεί, όπως μετέδωσε το πρακτορείο TASS

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού δήλωσε σήμερα ότι η Ουκρανία σχεδιάζει να επιτεθεί με αμερικανικά συστήματα πυροβολικού HIMARS και με πυραύλους Storm Shadow στην ελεγχόμενη από τη Μόσχα Κριμαία και προειδοποίησε ότι η Ρωσία θα αντεπιτεθεί, μετέδωσε το πρακτορείο TASS.

Τέτοια πλήγματα, τα οποία η Ρωσία θεωρεί ότι βρίσκονται εκτός της περιοχής όπου διεξάγει την «ειδική στρατιωτική επιχείρησή» της, όπως την αποκαλεί, στην Ουκρανία, δηλώνουν επίσης ανάμειξη πλήρους κλίμακας των ΗΠΑ και της Βρετανίας στη σύγκρουση, δήλωσε ο Σοϊγκού στο TASS.

Νυχτερινές επιδρομές των Ρώσων

Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία εξαπέλυσε ευρεία αεροπορική επίθεση κατά τη διάρκεια της νύχτας της Δευτέρας προς Τρίτη στην Ουκρανία με στόχο την πρωτεύουσα και τις πόλεις από τα ανατολικά προς τα δυτικά, καθώς το μεγαλύτερο μέρος της χώρας πέρασε τη νύχτα με σειρήνες αεροπορικής επιδρομής.

Το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας δήλωσε ότι σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες, τα συστήματα αεράμυνας της χώρας κατέρριψαν 28 από τα 30 ιρανικής κατασκευής μη επανδρωμένα αεροσκάφη Shahed που εκτόξευσε η Ρωσία.

Περίπου 20 εχθρικοί στόχοι εντοπίστηκαν και καταστράφηκαν από τις δυνάμεις και την αεράμυνα μας στον εναέριο χώρο γύρω από το Κίεβο, δήλωσε ο Σερχίι Πόπκο, επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης του Κιέβου, στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram. «Αλλη μια μαζική αεροπορική επίθεση στην πρωτεύουσα», σχολίασε.

Επίθεση πυροβολικού στο Ντνιπροπετρόφσκ

Παράλληλα, οι Ρώσοι έπληξαν τη νύχτα με βαρύ πυροβολικό την κοινότητα Μιρίφσκα, η οποία βρίσκεται στην περιοχή Νικοπόλ του Ντνιπροπετρόφσκ, σύμφωνα με ανάρτηση του Σερχίι Λισάκ, επικεφαλής της περιφερειακής διοίκησης του Ντνιπροπετρόφσκ.

«Τη νύχτα, ο επιτιθέμενος άνοιξε πυρ κατά της κοινότητας Μιρίφσκα, της Νικοπόλ. Ηταν από το βαρύ πυροβολικό. Πέρασε χωρίς θύματα», έγραψε.

Με πληροφορίες από Reuters, Ukrinform

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT