Ε.Ε: Υιοθετήθηκε το 11ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας

Ε.Ε: Υιοθετήθηκε το 11ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν υπογραμμίζει ότι το νέο πακέτο περιοριστικών μέτρων «θα προκαλέσει περαιτέρω πλήγμα στην πολεμική μηχανή του Πούτιν με αυστηρότερους περιορισμούς στις εξαγωγές, στοχεύοντας οντότητες που υποστηρίζουν το Κρεμλίνο».

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην υιοθέτηση του 11ου κατά σειρά πακέτου κυρώσεων κατά της Ρωσίας προχώρησε πριν από λίγη ώρα η Ευρωπαϊκή Ένωση με την πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν να εκφράζει την ικανοποίησή της.

«Χαιρετίζω την πολιτική συμφωνία για την ενδέκατη δέσμη κυρώσεων» είπε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή της η πρόεδρος της Κομισιόν, ενώ πρόσθεσε ότι το νέο πακέτο περιοριστικών μέτρων «θα προκαλέσει περαιτέρω πλήγμα στην πολεμική μηχανή του Πούτιν με αυστηρότερους περιορισμούς στις εξαγωγές, στοχεύοντας οντότητες που υποστηρίζουν το Κρεμλίνο». «Το εργαλείο μας για την καταπολέμηση της καταστρατήγησης θα αποτρέψει τη Ρωσία από το να έχει στα χέρια της προϊόντα που υπόκεινται σε κυρώσεις» κατέληξε.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε νωρίτερα η σουηδική προεδρία της Ε.Ε μέσω ανάρτησής της στο Twitter: «Σήμερα, οι πρεσβευτές της Ε.Ε. συμφώνησαν για το 11ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας. Το πακέτο περιλαμβάνει μέτρα που στοχεύουν στην πάταξη της παράκαμψης των κυρώσεων και μεμονωμένες λίστες». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT