Ρουμανία: Εκρηξη σε διυλιστήριο στην Κωστάντζα

Ρουμανία: Εκρηξη σε διυλιστήριο στην Κωστάντζα

Από την έκρηξη ξέσπασε πυρκαγιά, ενώ σύμφωνα με το Reuters υπήρξαν αναφορές για τραυματίες εργαζομένους, που δεν επιβεβαιώθηκαν από την τοπική πυροσβεστική.

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκρηξη σημειώθηκε σε διυλιστήριο πετρελαίου της εταιρείας Petromidia, το οποίο βρίσκεται στην επαρχία της Κωστάντζας, στη Ρουμανία.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της πυροσβεστικής, στο σημείο επιχειρούν περισσότεροι από 70 πυροσβέστες. «Εχουμε πληροφορίες ότι υπήρχαν τρεις εργαζόμενοι στο εργοστάσιο υδρογονοπυρόλυσης, οι οποίοι, ευτυχώς, φαίνεται πως απομακρύνθηκαν όταν σημειώθηκε η έκρηξη. Αυτή τη στιγμή επιχειρούμε με εννέα πυροσβεστικά οχήματα, ενώ υπάρχουν και πολλά ασθενοφόρα. Επιπλέον, διατάχθηκαν πρόσθετα μέτρα για να έρθουν σε βοήθεια άλλα εννέα ειδικά πυροσβεστικά οχήματα από το Βουκουρέστι και από άλλες περιοχές» σημείωσε η εκπρόσωπος της πυροσβεστικής της Κωστάντζας.

Ενα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει πυκνό μαύρο καπνό να αναδύεται από το διυλιστήριο.

Το Petromidia βρίσκεται στη Μαύρη Θάλασσα και είναι το μεγαλύτερο διυλιστήριο πετρελαίου της Ρουμανίας και ένα από τα μεγαλύτερα στην Ανατολική Ευρώπη.

Τον Ιούλιο του 2021 είχε ξαναγίνει έκρηξη στο συγκεκριμένο διυλιστήριο, την οποία ακολούθησε πυρκαγιά, με αποτέλεσμα ένα άτομο να χάσει τη ζωή του και άλλα πέντε να τραυματιστούν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT