Ετοιμοι οι διηπειρωτικοί Sarmat, λέει ο Πούτιν

Ετοιμοι οι διηπειρωτικοί Sarmat, λέει ο Πούτιν

Παρά τις χθεσινές διακηρύξεις του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ότι οι δυνάμεις της χώρας του «καταστρέφουν πολύ ενεργά τον εχθρό και καθαρίζουν γεωγραφικά την Ουκρανία», ο Ρώσος πρόεδρος εκτιμά πως οι συγκρούσεις έχουν «παγώσει».

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρά τις χθεσινές διακηρύξεις του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ότι οι δυνάμεις της χώρας του «καταστρέφουν πολύ ενεργά τον εχθρό και καθαρίζουν γεωγραφικά την Ουκρανία», ο Ρώσος πρόεδρος εκτιμά πως οι συγκρούσεις έχουν «παγώσει». «Βραδύτερη από ό,τι θα επιθυμούσε» είναι η πρόοδος στην ουκρανική αντεπίθεση, αναγνώρισε από την πλευρά του και ο Ζελένσκι. Πράγματι, οι ειδήσεις από το πεδίο των μαχών ήταν χθες λιγοστές και δύο drones που είχαν στόχο ρωσικές στρατιωτικές αποθήκες αναχαιτίστηκαν. Σε ομιλία του ο Βλαντιμίρ Πούτιν προειδοποίησε εξάλλου ότι είναι έτοιμη και αναμένεται να αναπτυχθεί σύντομα η νέα γενιά διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων Sarmat, που έχουν τη δυνατότητα να φέρουν δέκα και παραπάνω πυρηνικές κεφαλές. «Η σημαντικότερη αποστολή είναι η ανάπτυξη της πυρηνικής τριάδας που αποτελεί βασική εγγύηση της ρωσικής στρατιωτικής ασφάλειας και παγκόσμιας σταθερότητας», είπε χαρακτηριστικά σε ομιλία του προς αποφοίτους στρατιωτικών σχολών.

Στο μεταξύ, Ρώσος ανακριτής δήλωσε χθες ότι άλλοι τριάντα Ουκρανοί καταδικάστηκαν σε βαριές ποινές κάθειρξης σε υπό ρωσικό έλεγχο ουκρανικές περιοχές για «σοβαρά εγκλήματα, όπως δολοφονίες αμάχων». Σύμφωνα με τις αναφορές του, τα δικαστήρια σε τμήματα του Λουγκάνσκ και του Ντονέτσκ, που τελούν υπό ρωσικό έλεγχο, εργάζονται σκληρά για να φυλακίσουν ανθρώπους που μάχονται στο πλευρό των Ουκρανών κατά της Ρωσίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT