Πέδρο Σάντσεθ: Ο ηγέτης της Δεξιάς δεν θέλει ντιμπέιτ γιατί τρέμουν τα πόδια του

Πέδρο Σάντσεθ: Ο ηγέτης της Δεξιάς δεν θέλει ντιμπέιτ γιατί τρέμουν τα πόδια του

Σε κεντρικό θέμα της προεκλογικής περιόδου στην Ισπανία έχει εξελιχθεί η πιθανότητα τηλεμαχίας

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε κεντρικό θέμα της προεκλογικής περιόδου στην Ισπανία έχει εξελιχθεί η πιθανότητα πρόσωπο-με-πρόσωπο τηλεμαχίας του πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ με τον επικρατέστερο για τη νίκη στις 23 Ιουλίου Αλμπέρτο Νούνιεθ Φεϊχόο, με τον ηγέτη τον Σοσιαλιστών να δηλώνει ότι ο επικεφαλής της κεντροδεξιάς τον φοβάται και τρέμουν τα πόδια του.

Με έναν μήνα μέχρι τις πρόωρες εκλογές που προκάλεσε ο κ. Σάντσεθ μετά την κατακρήμνιση των ποσοστών του PSOE, του κυβερνώντος κεντροαριστερού κόμματος στις πρόσφατες τοπικές και περιφερειακές εκλογές της Ισπανίας, το ζήτημα του ντιμπέιτ έχει διχάσει τον πολιτικό κόσμο αναδεικνύοντας τους τακτικισμούς κάθε παράταξης.

Το σαφές προβάδισμα που έχει το Λαϊκό Κόμμα της κεντροδεξιάς στις δημοσκοπήσεις καθιστά σχεδόν βέβαιο νικητή τον κ. Φεϊχόο, ο οποίος επιμένει για τηλεοπτικό ντιμπέιτ με τη συμμετοχή του ιδίου, του πρωθυπουργό και της ηγέτιδος του κόμματος της Αριστεράς, Γιολάνδα Δίαθ. Αποκλείει δε τη συμμετοχή του Σαντιάγο Αμπασκάλ, του επικεφαλής του λαϊκιστικού ακροδεξιού σχηματισμού Vox.

Από την πλευρά του ο απερχόμενος πρωθυπουργός θέλει τηλεμαχία μόνο με τον βασικό του αντίπαλο ώστε να αποφύγει τα εξ αριστερών βέλη της ηγέτιδος της παράταξης Σουμάρ, που έχει και τη στήριξη του Ποδέμος.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Σάντσεθ είπε σε δηλώσεις του στην ισπανική τηλεόραση ότι ο κ. Φεϊχόο τον φοβάται και γι’ αυτό δεν θέλει την πρόσωπο-με-πρόσωπο αντιπαράθεση μαζί του στην τηλεόραση.

«Μου έλεγαν συνεργάτες ότι ο κ. Φεϊχόο δεν θέλει την τηλεμαχία διότι του τρέμουν τα πόδια. Εγώ δεν το πιστεύω αυτό αλλά πλέον έχω αρχίσει να το σκέφτομαι ότι ισχύει», είπε με ελάχιστα διπλωματικό τρόπο ο ηγέτης των Σοσιαλιστών, ανεβάζοντας με τον τρόπο αυτόν το θερμόμετρο στον ήδη θερμό προεκλογικό αγώνα της Ισπανίας που βαίνει προς συγκυβέρνηση του Λαϊκού Κόμματος με το Vox, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις.

Με πληροφορίες από TVE, El Pais

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT