Ιταλία: Kύμα καύσωνα πλήττει τη χώρα

Οι Αρχές συμβούλευσαν τους ηλικιωμένους και όσους πολίτες πάσχουν από χρόνια νοσήματα, να αποφεύγουν να βγαίνουν από το σπίτι, τουλάχιστον κατά τις πιο ζεστές ώρες της ημέρας

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κύμα καύσωνα πλήττει από χθες το απόγευμα την Ιταλία. Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προγνώσεις, η έντονη ζέστη αναμένεται να διαρκέσει μέχρι αύριο, αλλά ήδη σήμερα το βράδυ, αρχίζοντας από τις βόρειες περιφέρειες της χώρας, προβλέπονται έντονες βροχοπτώσεις.

Στο μεταξύ, σήμερα το θερμόμετρο άγγιξε τους 40 βαθμούς στον Ακράγαντα της Σικελίας και στην Σαρδηνία, τους 39 στο Μπάρι, τους 37 στην Κατάνη και τους 36 στη Ρώμη και στο Λέτσε της Απουλίας. Οι Αρχές συμβούλευσαν τους ηλικιωμένους και όσους πολίτες πάσχουν από χρόνια νοσήματα, να αποφεύγουν να βγαίνουν από το σπίτι, τουλάχιστον κατά τις πιο ζεστές ώρες της ημέρας.

Αύριο, επίσης, σύμφωνα με τις προβλέψεις, υψηλές θερμοκρασίες και άπνοια πρόκειται να καταγραφούν, μεταξύ των άλλων, στην Μπολόνια, στη Φλωρεντία, στη Ρώμη, στη Βερόνα και στην Ανκόνα. Το Σαββατοκύριακο, η θερμοκρασία αναμένεται να μειωθεί κατά 4 με 5 βαθμούς σε όλες τις περιοχές της ιταλικής χερσονήσου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT