ΗΠΑ: Μετεωρολόγος δεχόταν απειλητικά μηνύματα για τις αναφορές στην κλιματική αλλαγή

ΗΠΑ: Μετεωρολόγος δεχόταν απειλητικά μηνύματα για τις αναφορές στην κλιματική αλλαγή

«Είσαι άχρηστη μαριονέτα του Μπάιντεν, ψεύτης, συνωμοσιολόγος και ηλίθιος!!! Δίνεις κακό όνομα στην Αϊόβα, Πήγαινε σπίτι σου...», ανέφερε ένα από τα email που έλαβε

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο μετεωρολόγος μεγάλου τηλεοπτικού σταθμού της πολιτείας της Αϊόβα αναγκάστηκε να παραιτηθεί μετά από απειλές που δέχθηκε για τη ζωή του. «18 χρόνια, 7 σταθμοί, 5 πολιτείες. Αποχαιρετώ την τηλεόραση για να ξεκινήσω ένα νέο ταξίδι αφιερωμένο στην επίλυση της κλιματικής κρίσης», ανέφερε ο Κρις Κλόνιγκερ σε ανακοίνωσή του. 

Το τελευταίο διάστημα λάμβανε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του όλο και περισσότερα απειλητικά μηνύματα λόγω των αναφορών του στο δελτίο στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. 

Ο Κλόνιγκερ, επικεφαλής μετεωρολόγος στον ειδησεογραφικό σταθμό KCCI του Ντε Μόιν μοιράστηκε κάποια από τα μηνύματα που έλαβε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον Ιούλιο, δηλώνοντας ότι τον είχαν καταβάλει ψυχολογικά. 

Τον Σεπτέμβριο του 2022, ένας άνδρας από το Λένοξ τιμωρήθηκε με πρόστιμο 105 δολαρίων για παρενόχληση του μετεωρολόγου. «Είσαι άχρηστη μαριονέτα του Μπάιντεν, ψεύτης, συνωμοσιολόγος και ηλίθιος!!! Δίνεις κακό όνομα στην Αϊόβα, Πήγαινε σπίτι σου…», ανέφερε ένα μήνυμα, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα.

O Κλόνιγκερ μετά την αποχώρησή του από την τηλεόραση, τόνισε ότι θα επικεντρωθεί πλήρως στον αγώνα κατά της κλιματικής κρίσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT