Ουκρανία: Συναγερμός σε όλη τη χώρα για ρωσικές αεροπορικές επιδρομές

Ουκρανία: Συναγερμός σε όλη τη χώρα για ρωσικές αεροπορικές επιδρομές

Αξιωματούχοι έκαναν λόγο για εκρήξεις σε διάφορες περιοχές, από τη Λβιβ (δυτικά) ως τη Χερσώνα (νότια)

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συναγερμός για αεροπορικές επιδρομές της Ρωσίας σήμανε σε όλη την Ουκρανία τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, σύμφωνα με τον ουκρανικό στρατό.

Αξιωματούχοι έκαναν λόγο μέσω Telegram για εκρήξεις σε διάφορες περιοχές, από τη Λβιβ (δυτικά), πολύ μακριά από τα μέτωπα, ως τη Χερσώνα (νότια).

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Κατάρριψη UAV στη νότια Ρωσία

Σημειώνεται, επίσης, ότι στην πόλη Κουρσκ της νότιας Ρωσίας, η αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε χθες Πέμπτη τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος, όπως ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης.

Ειδικότερα, ο Ρομάν Σταραβόιτ ανέφερε μέσω Telegram ότι η αντιαεροπορική άμυνα ενεργοποιήθηκε δυο φορές. Δεν έκανε λόγο για θύματα ή υλικές ζημιές, ενώ παρότρυνε τους κατοίκους να παραμείνουν μακριά από τα συντρίμμια.

Δεκάδες αεροπορικές επιθέσεις έχουν σημειωθεί στη νότια Ρωσία, κατά μήκος των συνόρων με την Ουκρανία, αφότου ξέσπασε ο πόλεμος με την εισβολή του ρωσικού στρατού τον Φεβρουάριο του 2022. Το τελευταίο διάστημα υπήρξαν επίσης εισβολές εθνικιστικών ομάδων αποτελούμενων από Ρώσους ταγμένους στο πλευρό των δυνάμεων της Ουκρανίας.

Το Κίεβο αποφεύγει να σχολιάζει επιθέσεις ή επιχειρήσεις σε περιοχές της Ρωσίας ή εδάφη της ουκρανικής επικράτειας που έχουν καταλάβει τα ρωσικά στρατεύματα.

Με πληροφορίες από Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT